Dnevni vnos kalcija je pomemben za normalno delovanje telesa

Veliko ljudi zaradi prilagojene prehrane ali laktozne intolerance ne uživa dovolj kalcija vsak dan. Posledično sčasoma prihaja do poslabšanja moči kosti, slabše mišične funkcije in težav z zobmi. Ker je kalcij na voljo v različnih naravnih in sintetičnih oblikah, ga lahko brez težav uživamo vsak dan. Najti moramo samo najbolj primerno obliko za nas.

Kalcij v prahu
Nutricionisti priporočajo vnašanje prehranskih dopolnil, kot je kalcij, v obliki prahu, ki se zmeša z vodo.

Kalcij v obliki osvežilne pijače

Ljudje dokazano uživamo premajhno količino tekočine na vsakodnevni ravni. Premajhna količina vode v telesu prinaša tudi težave s celotnim živčnim in mišičnim sistemom. Nutricionisti priporočajo vnašanje prehranskih dopolnil, kot je kalcij, v obliki prahu, ki se zmeša z vodo. Na ta način poleg vitaminov in mineralov zaužijemo tudi dovolj veliko količino tekočine.

Prvi znaki pomanjkanja kalcija v telesu

Pomanjkanje kalcija v telesu se sprva kaže v obliki mišičnih krčev in bolečih kosti. Postopoma opažamo čedalje pogostejše težave z zobmi. Pri ženskah se pojavljajo močni predmenstrualni krči in težave med menstruacijo. Pri obeh spolih opažamo nepravilen srčni utrip v kombinaciji z visokim krvnim tlakom. Poveča se tudi tveganje za osteoporozo in artritis. Nekateri posamezniki opažajo tudi krvaveče dlesni in bolezni zob. Postopoma se poveča tudi tveganje za nastanek parodontoze. 

Prehranski dodatek Babes kalcij za zdrave kosti

Predvsem v mladosti in puberteti je pomembno, da otrok uživa veliko kalcija. Slednji pripomore k zdravju čeljusti, čvrstosti zob in zdravju dlesni. Obenem zaščiti telo pred zlomi v primeru padca. V času koronavirusa zdravniki priporočajo povečan vnos vitamina D in kalcija. Slednji je tudi v obliki dodatka Bebes, ki pripomore k zdravju imunskega sistema in zaščiti pred boleznijo.

Povečanje presnove hrane zaradi kalcija

Presnova hrane je težavna po določeni starosti, saj potrebujemo veliko več gibanja, da obdržimo idealno telesno težo. Namesto, da bi z enako količino gibanja imeli enako telesno težo, se presnova z leti upočasnjuje. To pomeni, da prihaja do povečanja naše telesne teže in posledično do nastanka določenih bolezni. Predvsem pri tem trpijo notranji organi in kosti.  Povečan vnos mineralov pripomore k boljšemu procesu sproščanja energije iz zaužite hrane.

Napitek Bebes kalcij  vsebuje veliko citrata

V napitku bebes najdemo veliko količino citrata in laktata. Naravni kalcij v obliki prahu poskrbi za optimalno absorpcijo. Po zaužitju napitka se mineral naloži v dovolj veliki količini v telo, da lahko normalno funkcioniramo. V primeru zaužitja prevelike količine vitaminov, se slednji izločijo skozi urin.

Članki iz iste kategorije: