Zakaj so pomembni modni dodatki

Naučite se napraviti vtis
V zadnjih nekaj desetletjih, je postalo jasno, da je marsikdaj pomembno narediti vtis. Ker nas imajo ljudje vse manj časa spoznavati, pa naj gre za politične nastope, osvajanje potencialnega partnerja ali pa prodajo avtomobila kupcu v avtomobilskem salonu, moramo že takoj na začetku nanje napraviti dober vtis. Veliko je v izgledu, največkrat še več v načinu komunikacije, potem pa so tu še mnogi drugi dejavniki, ki vplivajo na to, kako nas bo nekdo sprejel v družbo, koliko nam bo zaupal in kaj bomo od njega prejeli oziroma kako ga bomo omrežili.

Kdaj jih uporabiti

Različni modni dodatki pomagajo ljudem, da poživijo nek del oblačila ali dela telesa. Pri tem se razlike med spoloma vse bolj brišejo, še posebej v tem tisočletju je postalo vse bolj običajno, da srečamo moškega z uhani ali zapestnico, čeprav je bilo še dvajset let nazaj skoraj nepredstavljivo, da bi moški nosili kaj drugega, kot uro in morda verižico okoli vratu. Pravo ekspanzijo pa so v tem času doživele tudi poslikave telesa, ne samo dnevne poslikave, ki se potem sperejo in umijejo oziroma odstranijo brez posledic, ampak tudi tetovaže, ki ostanejo trajno vrisane na koži.

Broške v različnih oblikah

Če si naprimer kot modni dodatek omislimo broško, lahko ta zelo poživi naše oblačilo. Najpogosteje si jih ženske pripnejo na bluze, lahko pa se denejo tudi na srajčke, puloverje, pulije in celo na ročaje torbic in podobno. Broške prihajajo v različnih barvah, oblikah in so izdelane iz najrazličnejših materialov. Spomnim se, da mi je nekoč prijateljica rekla, da ima v predalu cel kup različnih brošk, ki si jih pripne potem preko tiste točke na oblačilu, kamor jih je nekoč kapnilo kaj od hrane in se ni hotelo več oprati v pralnem stroju. Enostavna rešitev za prekrivanje madeža, ki spominja na tiste nalepke, ki se uporabljajo za krpanje otroških oblačil in se nanje preprosto nalikajo na mestu, kjer so otroci napravil luknjo, denimo ob padcu na koleno ali ko so s komolčkom podrsali po kakem drevesu ali ostrem robu hiše.

Pisan nakit za lase

Tudi nakit za lase je vse bolj uporabljan dodatek, čeprav je res, da si vse več žensk omisli kratko frizuro in v tem primeru takšni dodatki odpadejo. Celo dobesedno. Nakit za lase je lahko svetleč ali pogosto v obliki rož. Sponke so lahko manj vpadljive ali bujne in veličastne, da pritegnejo nase vso pozornost ostalih oseb. Barvni vzorci se morajo skladati z vašimi oblačili, če pa imate res dober okus za modo, boste znali med seboj skombinirati tudi takšne reči, ki jih bodo vsi pohvalili, čeprav jih večina ne bi upala uporabiti.
Modni dodatki so lahko vaši zvesti spremljevalci na različnih dogodkih, lahko pa se jih poslužujete tudi v čisto klasičnih trenutkih, kot so večerni sprehod po mestu, kavica s prijateljico ali ob obisku gledališke predstave.

https://www.youtube.com/watch?v=HzzA05ZIUYw

Članki iz iste kategorije: