Avto preproge iz gume ali blaga

Predpražniki niso namenjeni le zaščiti vašega doma pred umazanijo, temveč lahko tako učinkovito zaščitite tudi svoj avtomobil. Različne avto preproge so pravzaprav nujna oprema vsakega voznika, namestimo pa jih na tla pred voznikovim in sovoznikovim sedežem ter pred sedeži v zadnjem delu vozila, z njimi pa lahko dobro zaščitite tudi prtljažnik. Najbolj pogosto so takšne preproge narejene iz gume ali blaga, možne pa so tudi nekatere druge variante in materiali.

Preproge za avto po meri

Bistveno pri izbiri preprog je, da so narejene po meri vašega avtomobila. To so tako imenovane tipske avto preproge, ki se natančno prilegajo notranjosti avtomobila in njegovim dimenzijam.

avto-preproge

Če je predpražnik za avto namreč prevelik, vas bo oviral, če pa je premajhen, ne bo učinkovito zadržal vse umazanije in prahu, zato je zelo pomembno, da izberete avto preproge primernih dimenzij.

Preproga, ki ne drsi

Avto tepihi imajo še eno bistveno lastnost za avtomobil in to je, da ne drsijo oziroma da se vam po tem, ko jih namestite v avtomobil, ne premikajo. Zato mora biti spodnja stran predpražnikov narejena iz posebnega materiala, ki je odporen proti drsenju, prav tako pa imajo nekatere avto preproge na spodnjem delu še posebne čepe, ki dodatno poskrbijo za to, da predpražnik ostane na svojem mestu.

Zdravju in okolju prijazne preproge

Morda pri nakupu predpražnikov za avtomobil še nikoli niste razmišljali tudi o svojem zdravju, a bi morali, saj je pomembno iz kakšnih materialov so narejeni. Nekateri materiali ali primesi so namreč lahko zdravju škodljivi. Na srečo evropske direktive določajo, da se takšnih preprog pri nas ne sme prodajati, težava pa lahko nastane, če se na lastno pest odločite naročiti avto preproge iz kakšne tuje države, ki ima glede tega manj stroga določila.

tepihi-za-prtljaznik

Prav zato vam svetujemo, da se raje odločite za nakup pri domačem trgovcu. Seveda pa vam za to ni treba obiskati nobene trgovine, saj se najbolj ugodne in kvalitetne avto preproge, ki so narejene ne le zdravju, temveč tudi okolju prijaznih materialov dobijo na spletu. Izbirate lahko med različnimi tipi in vrstami preprog za avtomobile, odvisno od tega, kakšen avto imate in kaj potrebujete. Predvsem pa vas bodo navdušile prijazne cene, s katerimi boste vsekakor zadovoljni.

Članki iz iste kategorije: