Stilistka

Stilist oz. stilistka je oseba, ki nam pomaga pri izbiri oblek in vseh modnih dodatkov. Ti so tu zato, ker nas mati narava ni vseh obdarila z idealnimi postavami, zato stilisti tukaj vskočijo na pomoč in nam pomagajo pri izbiri oblek.stilistka

Stilistka nudi pomoč pri izbiri stila in najprej seveda pri ugotavljanju le tega. Stilisti vedno natančno preučijo svoje stranke in jih razporedijo v tri skupine, in sicer v endomorfne, mezomorfne ali ektomorfne. Na osnovi naših telesnih mer ugotovijo v katero skupino sodimo. Potem pa nam pomagajo pri izbiri oblačil in pri barvnih kombinacijah.

Na izbiro oblek pa ne vpliva samo postava temveč tudi tudi služba in življenjski stil. Na primer tajnica mora biti bolj uglajeno in lepo oblečena, zaradi nenehnega stika z ljudmi. Kakorkoli, vsi ljudje na svetu pač nismo enaki, zato nam tudi stilisti na nek način pomagajo pri izbiri oblek in dodatkov. Pomagajo tudi ljudem, ki si že dolgo časa želijo kakšne spremembe, vendar se tega kar malo bojijo oziroma ne vedo kje začeti.

Stilistka nam pomaga izbrati prave barve in prave kroje, ki so različni od posameznika do posameznika, saj so nekateri bolj suhi drugi malo močnejši, tretji malo večji in četrti malo manjši. Seznanijo nas tudi z modnimi trendi in kako jim slediti. Pomagajo nam tudi pri oblačenju torej pri kupovanju oblek v trgovinah, kjer nas tudi spremljajo in nam svetujejo z modni dodatki. Stilistka pomaga tudi pri selekcioniranju oblek v vaših garderobah, saj natančno vedo kaj bo pri vas še prišlo v upoštev in kaj je potrebno zavreči.

S stilistom ali brez pa moramo biti vedno v stiku z modo saj nam obleka nudi nekakšno psihološko oporo in pomaga pri prehajanju skozi vsakdan. Ker se moda spreminja iz danes na jutri nam stilist pomaga biti v koraku s časom na področju mode. Modo ustvarjajo modni kreatorji. Trendi se razlikujejo iz sezone v sezono. Najosnovnejše značilnosti trenda sestavljajo linije, kroji in barve.

Torej, če zaključimo, stilisti oz. stilistke nam pomagajo doseči nek samozavesten stil oblačenja, ki nam bo všeč in v katerem se bomo počutili sproščeno in živo. Če še vedno nimamo svojega sloga in če smo še vedno nesamozavestni v vsakodnevnih odpravah sedaj vemo kaj moramo storiti.

Članki iz iste kategorije: