Uhani so preprosti in prijetni na pogled

Uhani so res krasna pogruntavščina. Zapičiš si jih nekam v uho, tam bingljajo navzdol, se tresejo in majejo sem ter tja ali pa se samo svetijo, če so tisti manjši. V resnici se niti ne zapičijo, saj so luknje že narejene, tako da se namestijo skozi prebodeni del ušesne mečice, ampak saj to vse ženske vedo, pa tudi vse več fantov.uhani Uhani so torej izjemno enostavna, večinoma dobro vidna in sorazmerno poceni možnost, kako nase spraviti nakit, ki nas napravi še bolj samozavestne, kot smo že sicer, kajne?

Poznamo jih že dolgo

Ker so uhani tako preprosta zadeva in jih lahko naredimo skoraj iz vsakega materiala, ki ga je mogoče oblikovati, no po možnosti predvsem iz takšnih, ki ne škodujejo vašemu zdravju, so jih množično izdelovali že tisočletja nazaj. Omenjeni so celo v Bibliji, našli so jih v grobnici Tutankamona, pa pri starodavnih Egipčanih in v obdobju zlate dobe Indije. Tako zelo veliko različnih uhanov je bilo izdelanih skozi zgodovino, da bi lahko izdali serijo slikovnih enciklopedij samo na to temo.

Od punčke do ženske

Uhani so sicer dobra izbira tudi za mlajša dekleta, ki si jih hitro zaželijo imeti tudi same, ko opazujejo svoje mamice, ki si z njimi okrašujejo obraz preden gredo v službo ali na zabavo. Punčke bi imele seveda rade ves mamin nakit, ampak šminka nekako ni tako primerna za otroka, kot so sorazmerno nedolžni uhani. Včasih so si otroci na vaseh kar sami napravili luknjice s pomočjo krompirja in to že zelo zgodaj, torej zelo mladi. Potem pa so komaj čakali, da jim kakšna bogata teta iz Nemčije ali njihova ljuba babica podari kakšne uhane, da jih bodo pričele ponosno nositi.uhan
Tako se dekleta navadijo na to vrsto nakita že zelo zgodaj in ko damice postanejo prave dame, so uhani njihova priljubljena opcija. V resnici so uhani za marsikaterega moškega veliko prijetnejša vrsta nakita, kot verižice, ki delujejo pogosto bolj agresivno, sploh če gre za tiste zares velikanske, ki so v zadnjem času še kako moderne.
Preden se odločite, da bodo uhani krasili vaš obraz, se povprašajte kakšno frizuro boste imele danes ali takšni uhani po barvi in obliki ustrezajo obleki, ki jo boste oblekle in podobno. Nekaterim dekletom preprosto ne ustrezajo veliki uhani, sploh tisti, ki so skoraj velikosti olimpijskih krogov. Resnica je ta, da jim morda ne pristojijo najbolje na tip obraza ali pa jih denimo motijo med športno aktivnostjo. V vsakem primeru pa velja, da si bo gotovo vsako deklo ali gospa brez težav našla tisto vrsto uhanov, ki ji bodo najbolj všeč, ne pozabite pa, da so uhani vse bolj moderni tudi pri moških.

https://www.youtube.com/watch?v=g9o7watVyEE

Članki iz iste kategorije: