trdi disk

Ali se še da kaj storiti, ko se trdi disk popolnoma ustavi?

trdi diskPri svojem delu se držim reka, da ni nemogočih nalog. S partnerjem imava sicer podjetje, ki se ukvarja s prodajo rabljenih avtomobilov, in v teh časih se marsikdo čudi, kako to, da nama posel še uspeva. Običajno rečem, da se vse da, če se le hoče. Tudi takrat, kadar stvari ne gredo tako, kot si si zamislil.
Pred tednom dni se mi je po nekaj dneh težav z računalnikom (servis računalnikov mi jih je rešil!), na katerem hranim tako računovodski program kot vso dokumentacijo, potrebno za davčno in druge urade, pripetilo tisto, kar je za podjetnike nočna mora – računalnik se je popolnoma zaustavil. Sprva sem bila obupana, saj sem ravno tisti dan pričakovala kar dve stranki, in nisem vedela, kako jima bomo avtomobile sploh prodali, če računalnik ne bo delal. Takoj sem torej naložila »škatlo« in jo odpeljala na servis, kjer so mi povedali, da je dejansko težava v trdem disku. Ta je namreč odpovedal.
Gotovo se da kaj narediti, sem si mislila. Dokumentacija, ki sem jo imela shranjeno, je bila zame izjemno pomembna, zato je bilo nujno, da nekdo poskrbi za reševanje podatkov. Na srečo mi je serviser povedal, da je panika odveč. On mi res ne more pomagati, saj ima za reševanje podatkov pri tako veliki napaki premalo znanja in izkušenj, lahko pa poskrbi, da se bodo z mojim trdim diskom spopadli pravi mojstri. Torej je možno vse skupaj rešiti, me je zanimalo? Seveda, vse se da, če se le hoče, mi je odvrnil serviser. In s temi besedami me je seveda takoj prepričal, da lahko zaupam podjetju, ki skrbi za reševanje podatkov.
Nekaj dni sem bila torej brez računalnika, oziroma brez podatkov – računalnik sem pač kupila nov. Tistega dne, ko je prišlo do okvare, sem morala enega od računov celo spisati v običajnem »wordu«, ker ni šlo drugače (računovodskega programa na novem računalniku še nisem imela naloženega). Ampak po nekaj dneh je delo spet steklo popolnoma običajno, moji stari podatki pa so bili že preneseni na moj novi računalnik. Ja – tudi, če se trdi disk popolnoma ustavi, ni konec sveta, saj se da vsako stvar urediti. Še zlasti, če najdeš mojstre za računalništvo, ki tako kot ti verjamejo, da ni nemogočih nalog.

Članki iz iste kategorije: