Ašvaganda – indijski ženšen

Ašvaganda je rastlina, oziroma natančneje korenina, ki dela čudeže iz zdravstvenega vidika. Ta čudež je namreč rešitev za vse težave s katerimi se ljudje spopadajo v življenju, tako zdravje, kot tudi počutje. Če ste zadnje čase nekoliko brezvoljni, utrujeni in vam že v sredini dneva zmanka energija za vsakdanje obveznosti, potem zagotovo nekaj ni vredu z vašim zdravjem.AšvagandaAšvaganda pa je tudi precej priljubljena v indijski medicini, saj pomaga pri spanju, pri procesu staranja, krepi mišice in zobe, ter podbuja delovanje vaših hormonov. Ne le našteto, ampak ta korenina pomaga in zdravi še veliko drugih težav.

Kaj zdravi in kakšne pozitivne učinke ima ašvaganda?

Za kaj vse je zdrava in učinkovita ašvaganda, bi lahko naštevali dolgo časa, lahko pa vam povzamemo nekaj nevroloških in drugih težav, ki jih ta korenina zdravi in jih znanstveniki še vedno proučujejo. To so:

– Živčna obolenja
– Demenco
Artritis
– Parkinsonovo bolezen
– Izčrpanost
– Zavira dihidracijo in utrujenost
– Deluje protivnetno
– Ohranja gibljive sklepe
– Zavira staranje in regenerira možganske celice
– Preprečuje bakterijske okužbe
– Stabilizira raven sladkorja v krvi

Kako lahko prepoznate ašvagando?

Ašvaganda je majhen grm, ki ima neizrazite zelene vetove in oranžne plodove. Sodi med družino razhodnikov, ki so sorodniki jogi jagod in paradižnika. Za zdravstvene namene uporabljajo njene korenine, ki se zmlejejo in so zelo zdravilne. Ašvagando gojijo v zelo toplem podnebju, kot so Nepal in Indijs, kjer ni preveč vlažno. Pomembno je, da jo zaužijete po eno čajno žličko dnevno z jogurtu ali pa sadnimi sokovi. Najbolje pred spanjem, saj bo tako spanec bolj miren in spočit.

Ašvaganda povečuje mišice

Ašvaganda pa se ne uporablja le za zdravstvene namene, kot super zdravilo za vse težave, ampak jo uporabljajo tudi ljubitelji fitnesa. Ta povečuje libido in moški, ki obiskujejo fitnes jo naravno obožujejo. Pri rednem uživanju vam bo ta povečala vzdržljivost, mišično maso in pripomogla k popolni obliki mišic. Kupite jo lahko v obliki praška, ki ga zmešate z smoothijem, vodo, čajem ali pa sokom. Količino dozirajte po potrebi, najprej malo in nato vedno več, odvisno od treningov in samega občitka, koliko potrebujete. Je popolnoma zdrava in nima nobenih stranskih učinkov, ki bi vam lahko kvarili počutje, k večjemu vam bo pomagala tudi pri različnih zdravstvenih težavah.

Članki iz iste kategorije: