Geliranje nohtov

Geliranje nohtov je svojevrstna umetnost in ustvarjanje, ki skoraj že spominja na kiparjenje, dodatno umetniško vrednost pa jim dodaja še poslikava nohtov, ki je je včasih tako fascinantna, da skoraj ne moremo verjeti, da gre »samo« za nohte. Geliranje nohtov je sodobna metoda podaljševanja nohtov, ki je končno nadomestila zamudno lepljenje umetnih nohtov. Saj veste, to so tisti nohti, ki jih dobite v vseh drogerijah in si jih lahko s posebnim lepilom zalepite na vaše nohte. O funkcionalnosti in vzdržljivosti teh nohtov ne bi izgubljali besed, da o škodljivost tega »sekundnega« lepila za nohte sploh ne omenjamo. V tem oziru je geliranje nohtov definitivno boljša izbira, saj ne samo to, da so gelirani nohti veliko bolj vzdržljivi, temveč so tudi veliko bolj prijazni do vaših naravnih nohtov.

Kako pravzaprav poteka geliranje nohtov?

Preden se kozmetičarka loti geliranja nohtov, je potrebno vaše nohte nekoliko spiliti, da postanejo bolj enakomerni in da se gel lepše nanese. Piljenje je minimalno, podobno temu, ki bi vam ga kozmetičarka tako ali drugače naredila na manikiri, ko vam nohtke na koncu še »spolira«. Temu bo sledilo piljenje in oblikovanje vašega naravnega nohta, ki se mu nato doda konica. Pri oblikovanju si bo kozmetičarka pomagala s plastično, kovinsko ali papirnato šablono, ki bo zagotavljala popolno dovršenost končne oblike. Ko bodo vse plasti gela in laka nanesene, se bo geliranje nohtov zaključilo s sušenjem pod UV lučko, ki zagotavlja obstojnost in sijaj barve več tednov zaporedoma.

Že pred samim postopkom se dogovorite o dolžini nohtov. Vsem ne pristajajo ekstremno dolgi nohti, sploh če ste do sedaj bile navajene na minimalno dolžino. Poleg tega vam bodo naravni nohti rasli in s tem se vam bodo podaljševali tudi gelirani nohti.

Da bo geliranje nohtov zares zdržalo 10 tednov, se v kozmetičnem salonu dogovorite za redne korekture, ki bodo zagotavljale vedno sijajne nohte!

Članki iz iste kategorije: