VPS gostovanje

Kdaj se odločiti za VPS gostovanje?

Ponudniki za spletno gostovanje pri nas in v tujini ponujajo tudi tako imenovano VPS gostovanje. Kaj ponuja VPS gostovanje, je vprašanje tistih, ki se odločajo za gostovanje strani na spletu. Takšna vrsta gostovanja naj bi bila nekaj več kot pa samo običajno oziroma deljeno gostovanje.

Večina lastnikov spletnih strani po omenjenem gostovanju sploh nimajo potrebe. Slednje pa v praksi seveda pomeni, da lahko VPS hosting prinaša zgolj dodatne težave pa tudi stroške.

Komu je VPS hosting sploh namenjen?

Ko vas bo zanimalo, kaj je VPS gostovanje, boste izvedeli, da je namenjeno za bolj zahtevne uporabnike. To pa še zdaleč ne pove, kaj je. Ime je gostovanje dobilo iz virtual private server. To pomeni, da se ne izbere deljenega gostovanja, temveč navidezni zasebni strežnik.

Odkrijte, kaj je VPS gostovanje in zakaj ga morda potrebujete

Vedeti morate, da beseda navidezni opozarja, da seveda ne gre za najem lastnega strežnika, ampak samo za to, da si znotraj njega svojega prostora ne delite še z drugimi stranmi na spletu.

Za VPS hosting se odločajo tehnološko usmerjena podjetja

Znano je, da se za VPS hosting odločajo predvsem bolj tehnološko usmerjena podjetja. Torej takšna podjetja, ki imajo kakšne posebne zahteve, na primer kar se tiče same programske opreme.

VPS gostovanje za tehnološko usmerjena podjetja
VPS gostovanje se obnese predvsem bolj za tehnološko usmerjena podjetja, ki imajo posebne zahteve, kar se tiče same programske opreme.

Omenjeno za povsem običajnega lastnika spletne strani ni nobena posebna prednost. Običajno se na programsko opremo strežnika sploh ne spozna in je niti ne bo samostojno upravljal. Nima obsežne in zahtevne strani, da bi se mu vložek v VPS gostovanje sploh na kakršen koli način obrestoval.

Kdaj je bolje izbrati klasično deljeno gostovanje spletne strani?

Če ste lastnik povsem običajne spletne strani, ki je denimo namenjena za promocijo podjetja, ali pa ste lastnik povsem preprostega spletnega posla, se je veliko bolje odločiti kar za klasično deljeno gostovanje spletne strani.

V tem primeru se vam torej ne bo potrebno ukvarjati tudi s samim strežnikom. Za to je bolje, da skrbijo tiste osebe, ki so za to posebej usposobljene. Če pa je vaša spletna stran nekoliko bolj obsežna pa tudi zahtevnejša, pa pride v poštev tudi VPS hosting.

Spletni portali in VPS gostovanje

Na sploh pa se za VPS gostovanje najpogosteje pri nas pa tudi drugje v tujini odločajo največji spletni portali, prav tako največje spletne trgovine pa tudi razvijalci aplikacij.

Članki iz iste kategorije: