Kartuše Canon po zmernih cenah

Vsakdo, ki ima doma brizgalni tiskalnik in ga tudi redno uporablja, si želi, da bi lahko nekoliko prihranil pri stroških tiskanja. Kartuše namreč niso prav poceni, zato velja na to pomisliti že takrat, ko tiskalnik kupujemo – če kupimo tiskalnik, za katerega ni nobene težave, če ne želimo kupiti originalne kartuše, saj so na voljo tudi tako imenovani generiki in tudi polnjenje, bomo zagotovo porabili manj.kartuse-canonTo pomeni, da velja kupiti tiskalnik, ki nam bo to omogočal, na primer tiskalnik Canon – kartuše Canon so med najbolj razširjenimi, večina pa jih ustreza večjemu številu modelov tiskalnikov, torej težav gotovo ne bo.

Zakaj bi kupili kartuše Canon, ki niso original?

Kot že povedano, predvsem zaradi prihranka pri stroških. Originalne kartuše Canon so tiste, ki nosijo blagovno znamko in jih proizvajalec priporoča za uporabo, vendar ti ne pomeni, da so neoriginalne kartuše Canon kaj slabše. Kako je to mogoče?
Neoriginalne kartuše Canon so izdelane skorajda povsem enako kot tiste, ki nosijo logotip proizvajalca. Če odmislite logotip, ne boste na oko opazili prav nobene razlike. A seveda ni videz tisti, ki odloča – bolj pomembna je funkcionalnost. Tako imenovane generične kartuše Canon, ki se povsem skladajo z brizgalnimi tiskalniki Canon, vendar jih izdeluje proizvajalec, ki s Canonom nima dogovora o tem, da lahko uporablja tudi njegov logotip, se pri tiskanju obnesejo povsem enako dobro kot originali. Če je nekoč veljalo, da se izplača poseči po dražji originalni kartuši zato, ker bo tisk z njo lepši, to danes gotovo ne drži več.

Kaj pa okvare in garancija?

nekateri so mnenja, da je potrebno kupovati originalne kartuše Canon zato, ker lahko sicer pride do okvare tiskalnika. To vsekakor ne drži. Šobe za brizganje se vam lahko zamašijo zaradi zasušenega barvila v prvi vrsto zato, ker tiskalnika ne uporabljate dovolj redno, ne glede na to, ali so v njem originalne ali neoriginalne kartuše Canon.
Kaj pa uveljavljanje garancije? Proizvajalec tiskalnika daje garancijo na svojo tiskalno napravo ne glede nato, ali se uporabljajo originalne ali neoriginalne kartuše Canon – nobenega odstopanja glede na to, kar je v garanciji, ni zaradi samih kartuš.

Imajo kompatibilne kartuše Canon tudi dodatne prednosti?

Poleg nižje cene, lahko naletite še na eno prednost, ki jih nimajo zgolj generične kartuše Canon, temveč tudi kartuše za druge znamke tiskalnikov (in celo tonerji za laserske tiskalnike). Katero? Pogosto vsebujejo neoriginalne kartuše več barvila, kar pomeni, da z eno kartušo natisnete več strani kot z originalno.

Članki iz iste kategorije: