toner za tiskalnik

Toner v tiskalniku – sestavni del laserskih tiskalnikov

Tiskalniki so praktičen pripomoček, s katerim lahko nadgradimo računalniško opremo, ki jo imamo. Tako bo možnost tiskanja vedno na voljo – ne glede na dan in uro. Tiskalniki, ki jih imamo doma, so dobrodošli, če se večkrat znajdemo v situaciji, ko je potrebno natisniti dokumente, sicer pa so nepogrešljiv del pisarniške opreme v službi. Nepogrešljiv element pa je toner v tiskalniku.

Toner v tiskalniku omogoča tiskanje dokumentov; brez njega bi bilo to nemogoče. Uporabljajo se v laserskih tiskalnikih. V sestavi in načinu delovanja se razlikujejo od kartuš, ki jih najdemo v klasičnih tiskalnikih. 

Lastnosti tonerja v tiskalniku

Toner v tiskalniku je sestavni element laserskih tiskalnikov; od kartuš se razlikujejo v načinu tiskanja in drugih lastnostih. Klasične kartuše vsebujejo črnilo, med tiskanjem pa črnilo brizgne na papir, medtem ko gre pri tonerjih za barvni prah, ki se zaradi delovanja laserja na papir zapeče. Tonerji, oziroma prah, je različnih barv, zato lahko z laserskimi tiskalniki tiskamo tudi barvne kopije.

Toner v tiskalniku je barvni prah
Toner v tiskalniku je barvni prah, ki se zaradi delovanja laserja na papir zapeče.

Obstajajo črno-beli laserski tiskalniki in barvni laserski tiskalniki; slednji vsebujejo štiri tonerje, medtem ko imajo črno-beli en toner v tiskalniku. Ko se odločamo za nakup, lahko izberemo orginalni toner, ki je cenovno dražji, saj je produkt proizvajalca tiskalnika. Cenejša opcija so kompatibilni tonerji – ti ustrezajo tiskalniku, čeprav je proizvajalec drug. So pogosta izbira potrošnikov. Za vse tiste, ki vestno upoštevajo ekološke smernice, pa so na voljo obnovljeni tonerji.

Sestava tonerja v tiskalniku

Toner v tiskalniku vsebuje prah oziroma fino mleto plastiko, najpogosteje poliester. V preteklosti so uporabljali tudi druge vrste plastike. Bolj drobno, kot je mlet prah v tonerju, kvalitetnejši bo tisk. Poleg prahu tonerji vsebujejo še druge primesi – polipropilenski vosek, ki preprečuje razmaz natisnjenega, saje oziroma oglje, ki delujejo kot črnilo, druge barve tonerjev (rdeča, rumena in modra) ter ostale snovi, ki omogočajo ustrezno delovanje tonerja. 

  • Običajno je, da bo sčasoma pošel tudi toner v tiskalniku.
  • O tem nas obvesti računalnik; smiselno je, da se takrat odpravimo v bližnjo papirnico ali pa opravimo spletni nakup, saj ga bomo tako imeli vedno na razpolago.
  • Preden se lotimo menjave, pa je smiselno, da dobro preberemo navodila za menjavo tonerja v tiskalniku.

Canon printer – raznolika ponudba kvalitetnih tiskalnikov

Tiskalniki so priljubljen del računalniške opreme; so nepogrešljivi pri administrativnem delu, zato jih lahko najdemo v vsaki pisarni, prav tako pa ima veliko ljudi tiskalnike tudi doma. Canon printer je dobrodošel tako v službi kot za domačo uporabo. 

laserski Canon tiskalniki so med najboljšimi tiskalniki
Canon je eno vodilnih podjetij na področju slikovne in optične tehnologije, zato so laserski Canon tiskalniki med najboljšimi. Pri izbiri najboljšega laserskega tiskalnika za vaš dom ali pisarno je edino vprašanje ali želite barvni laserski tiskalnik ali črno-beli laserski tiskalnik.

Laserski Canon tiskalnik je pripomoček, s katerim enostavno natisnemo izbrane dokumente. Na voljo je več vrst tiskalnikov znamke Canon – izbiramo lahko med enostavnejšimi, za uporabo doma, profesionalnimi ali pa celo prenosnimi. Canon printer tako zadovolji vsakega posameznika, ki išče tiskalnik zase. 

Pestra ponudba Canon printerjev

Če razmišljamo, da bi kupili Canon printer, lahko na njihovi spletni strani pobrskamo za raznoliko ponudbo visokokakovostnih tiskalnikov. Za kateri tiskalnik se bomo odločili, je odvisno od naših potreb ter finančne zmogljivosti. Izbiramo lahko med profesionalnimi tiskalniki ali pa manjšimi napravami za domačo uporabo. Canon printer je prava izbira za vse, ki želijo kvaliteten tisk. 

Canon printer imageCLASS LBP122dw je črno-bel laserski tiskalnik s kompaktno zasnovo, ki se prilega skoraj vsakemu delovnemu prostoru. S hitrim in samodejnim dvostranskim tiskanjem je popoln tiskalnik za vašo domačo pisarno!

Na voljo so torej tiskalniki, ki jih lahko uporabljamo doma ali pa v manjših pisarnah. So manjši in funkcionalni, zato lahko z njimi odlično nadgradimo domačo računalniško opremo. Na voljo so tudi prenosni tiskalniki, ki jih lahko uporabljamo tudi na terenu, prav tako pa se lahko odločamo med brezžičnimi tiskalniki. Slednje lahko povežemo s svojim telefonom ali pa drugo elektronsko napravo in enostavno dostopamo do datotek, ki jih želimo natisniti. 

Canon printerji in laserski tiskalniki

Laserski Canon tiskalnik je kvaliteten tiskalnik, ki ne zavzame veliko prostora. Zagotavlja kakovosten tisk. Na voljo je več modelov laserskih tiskalnikov, ki imajo različne zmogljivosti in odlike. Laserski tiskalniki se od klasičnih razlikujejo prav zaradi vsebnosti tonerja, torej fino mletega prahu, ki se s pomočjo laserja zapeče na papir. Izbiramo lahko med črno-belimi in barvnimi laserskimi tiskalniki.

Canon printer za kvaliteten tisk
Canon printer je prava izbira za vse, ki želijo kvaliteten tisk.

Canon printer je pogosta izbira vseh, ki se odločajo za nakup tiskalnika. V papirnicah so na voljo kartuše, s katerimi poskrbimo, da bo printer pripravljen na tisk. Če se odločimo za nakup prek spletne trgovine, lahko med bogato ponudbo izbiramo kar iz domačega naslanjača.

V kolikor se odločamo za nakup novega tiskalnika, je smiselno, da pobrskamo po spletu in pogledamo ponudbo tiskalnikov znamke Canon. Visoka kakovost in zanesljivost, s katero se ponašajo printerji, zagotavljajo kvaliteten in hiter tisk dokumentov, ki jih potrebujemo.

Članki iz iste kategorije: