Gostovanje spletnih strani je poceni!

Časi, ko so bile tudi najbolj preproste spletne strani drage, so minili, in danes si lahko svojo spletno stran privošči tako rekoč vsakdo. Za oblikovanje oziroma postavitev spletne strani, ki ni zahtevna, nam ni niti potrebno najeti izvajalca, temveč se lahko dela lotimo kar sami, tudi če nimamo nobenega programerskega znanja, domeno si lahko registriramo za manj kot petnajst evrov, gostovanje spletnih strani pa nas lahko stane deset evrov mesečno ali tudi še precej manj, če izberemo plačilo za daljše časovno obdobje.gostovanje-spletnih-strani

Spremembe, ki jih je prineslo poceni gostovanje spletnih strani

Včasih je veljalo, da je izdelava spletne strani draga in je zato najprej naj bolje pričeti pisati spletni blog pri enem od ponudnikov blog strani, saj lahko tako pričnemo z delom ter sproti vidimo, kako dobro se naše vsebine primejo – ali so obiskane ali ne. Tako ni bilo stroškov za postavitev strani, za domeno in za gostovanje spletnih strani. Danes pa za to ni več potrebe. Stran lahko naredimo sami, povsem brezplačno, že v samem startu pa kupimo tako domeno kot poskrbimo za gostovanje spletnih strani, saj je to minimalen strošek.
Kakšne so prednosti? V primeru, da postane stran uspešna, nimate nobenih težav z oglaševanjem na strani, s prenosom vsebin na lastno domeno in izbrani strežnik za gostovanje spletnih strani – nad svojo spletno stranjo imate ves nadzor, ki ga potrebujete, in vse vsebine na strani so v popolnosti vaše. Torej že na začetku dobite prav tisto, kar si želite.

Izberite pravi paket za gostovanje spletnih strani

Gostovanje spletnih strani se običajno ponuja v paketih različnega obsega, glede na to, kaj potrebujete, pa so raznolike tudi cene – in te se pričnejo včasih tudi za manj kot en evro na mesec! Preden izberete svoj paket za gostovanje spletnih strani, razmislite o tem, koliko spletnih strani imate oziroma nameravate imeti, koliko bo tako imenovanih parkiranih domen, predvsem pa je pomembno dvoje: velikost prostora, ki vam je na voljo, ter promet, kakršnemu je izbrano gostovanje spletnih strani namenjeno. Podjetje, ki nudi gostovanje spletnih strani, vam bo zagotovilo varnost strani, morda pa bodo ob vaši odločitvi za njihov paket poskrbeli tudi za nekaj brezplačnega gostovanja v sistemu Google. Razlike so seveda tudi v številu naslovov za elektronsko pošto in možnosti uporabe ftp-ja.
Preden se odločite, kateri paket za gostovanje spletnih strani je za vas najboljši, se vsekakor posvetujte z nekaj spletnimi mojstri, sicer pa velja, da je pakete vedno mogoče nadgraditi oziroma se odločiti za spremembo na višji nivo.

Članki iz iste kategorije: