Kampiranje

Kampiranje začasno bivalno okolje

Kampiranje danes razumemo kot začasno bivalno okolje , kjer si ljudje privoščijo večji, manjši ali v krajnih primerih celo zanemarljiv del bivalnega udobja urbanega okolja.

Pri izbiri kampiranje nudi neskončno možnost, praktično pa toliko kot je ljudi. Vsak posameznik si po svoje predstavlja kampiranje. Pri tem ne gre zgolj za obliko strehe nad glavo, ampak tudi potovalno sredstvo, ter uporabljenega načina bivanja. Prevoznih sredstev je danes veliko. Vsi najprej pomislimo na najpogostejša, kot so avto, motor, vlak, kolo, v istem hipu pa pozabljamo, da lahko potujemo tudi peš, vodnata območja pa ponujajo tudi potovanja z večjim ali manjšim plovilom, na mestih kjer je uporaba dovoljena in mogoča.

Ob izbiri strehe nad glavo so možnosti v osnovi razdeljene na šotor, počitniška prikolica, bivalnike, mobilne hiške ter razne oblike bolj ali manj primitivnih in preprostih zavetišč. Najpogumnejši pa za streho nad glavo uporabljajo vedro nebo, ali z drugo besedo bivajo brez strehe nad glavo.

Kampiranje

Kampiranje združuje skupine ljudi, ki imajo radi življenje v naravi , ter se v grobem izogibajo nepremičnim oblikam bivalnih enot. Cenijo možnost, da si streho nad glavo oziroma prenočišče izbereš Prosto po Prešernu, v kraju, ki ga morda celo ni bilo na programu, ter ga je narekoval zanimiv sončni zahod ali kakšen drugačen zanimiv naravni pojav ali kulturna znamenitost. Slednja je kampiranje določila zaradi zanimive okolice, katere bi se brez zanimivega pojava na poti praktično ne zavedali in odpeljali mimo, ali pa iz praktičnega razloga. Tovrstni praktični razlog je lahko prevelika oddaljenost predvidenega postanka za prenočitev, katera je nastala zaradi prevelikega postanka ob prej omenjeni ogleda vredni znamenitosti na poti.

Danes veliko ljudi kampiranje vzame za svoj način bivanja tudi zaradi sorodnih duš, ki jih kampiranje med seboj poveže na skupni imenovalec. Prav tako nam pride prav tudi kamp kuhinja, ki jo lahko kupite v različnih dimenzijah. Pri bivanju v naravi namreč ljudje postanejo manj zahtevni, odnosi pa preprostejši.

Kampiranje je način bivanja v naravnem okolju.

Več informacij o posameznih kampih najdete tukaj.

Članki iz iste kategorije: