Xbox cena

 

Xbox 360Xbox je priljubljena znamka konzol za videoigre, ki jo je ustvaril Microsoft. Od sredine novembra 2001, ko je omenjeno podjetje predstavilo svojo igralno konzolo in na trg poslalo Xbox original, konzola pridobiva nove in nove privržence. Tudi cena, ki jo je potrebno plačati za svoj lastni Xbox cena za igralne navdušence ni ovira. A cena, ki jo mladi in malo starejši igralni navdušenci plačajo, ni zgolj vrednost, izražena v denarju, ki ga je potrebno odšteti za svojo lastno igralno napravo, pač pa pogosto zajema tudi različne načine izražanja neodobravanja s strani bližnjih (staršev in življenjskih partnerjev) in okolice. No, to se zgodi le v primeru, če svojih bližnjih še niste uspeli navdušiti za igranje Xbox iger (skrajni čas, da začnete delati na tem).

Xbox Original in cena

Prvi Xbox, ki je v Evropi izšel marca 2002, se je prodajal po le nekaj manj kot 480 evrov (v ZDA pa okoli 300 dolarjev). Kljub ne tako ugodni ceni, je Microsoft do leta 2006 uspel prodati kar 24 milijonov kosov te konzole. Xbox Original spada v šesto generacijo konzol za video igre, ob svojem prihodu na trg pa je imel pred seboj precej težko nalogo. Na trgu konzol so bili namreč že nekaj let dominantna japonska podjetja. A Xbox se je kljub temu uspel uveljaviti, z nekaterimi naprednimi funkcijami pa je upravičil tudi svojo ceno. Ta konzola je bila namreč prva, ki je imela vključen trdi disk, namenjen shranjevanju iger, prav tako pa je bil Xbox prva igralna konzola z Ethernet portom, ki je omogočal povezavo z internetom. Za ceno igralne konzole so igralci kmalu dobili tudi Microsoftovo storitev Xbox Live. Danes je ta igralna konzola še vedno na trgu, dobite pa jo lahko že za 30 evrov.

Cena za Xbox 360

Xbox 360 je nasledil prej omenjeno konzolo. Izšel je leta 2005, do oktobra 2013 pa je bilo prodanih že 80 milijonih kosov. Prvotna cena te konzole se je gibala med 250 in 480 ameriškimi dolarji, saj je bila ta odvisna od tehničnih specifikacij konzole. Kljub ceni pa so prodajalci Xbox 360 na začetku popolnoma razprodali, kar je povzročilo nekaj slabe volje med igralskimi navdušenci. Xbox 360 lahko kupite še danes, razpon cen pa se giblje med 209 in 409 evri, kar je še vedno odvisno od vašega izbora komponent in dodatne opreme.

Kakšna pa je cena za Xbox One?

Xbox One je najnovejša konzola v seriji Xbox, na trg pa je prišel novembra 2013. Ta spada v osmo generacijo konzol za videoigre, od svojih predhodnikov pa se razlikuje predvsem v večji integraciji internetna v igranje iger. Cena za Xbox One s trdim diskom, velikim 500 GB in najnovejšo tehnologijo Kinect, ki razpoznava vaše telesne gibe, je 509 evrov.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: