Magični svet iger

Sedemletni deček je od očeta prejel čisto posebno in svojevrstno igračo – pravi avtomobil.

Avtomobil!?

Njegov oče se je odločil, da svojega starega in pokvarjenega avtomobila ne bo poskušal popraviti ali preprodati, pač pa ga je parkiral v kot na dvorišču, z njega je odstranil rezervoar za gorivo in onemogočil, da bi se lahko premaknil z mesta; ključe pa je nato predal svojemu sinu. Tistega leta je njegov sin odpeljal svojega očeta in mater na številne nepozabne izlete v najrazličnejše resnične ali čarobne kraje. Res je, da vsak posamezen izlet ni trajal več kot 10 minut, vendar pa so ti izleti postali osnova dolgoročno oblikovanih spominov za dečka in njegove starše.

In to je bistvo igre!

Igre so namenjene raziskovanju, krepitvi domišljije, čudenju in ugibanju. Hkrati pa so del našega bistva, saj se skozi njih že od malega učimo, si pridobivamo veščine, se socializiramo in razvijamo osebnost. Zmotno je tudi misliti, da so igre namenjene zgolj otrokom. Tudi odrasli imajo koristi od igranja, zlasti od igranja družabnih iger. Po zadnjih raziskavah pa je kraj, kjer se navade igranja najlažje znova obudijo, odrasli pa jih žal pogosto zanemarjajo, ravno družina.

O pozitivnih vplivih iger na otroke so izdelane številne študije, ki potrjujejo izboljšanje socialnih sposobnosti, kognitivnih sposobnosti, inteligence, izboljšanje samopodobe, samozavesti itd. Vedno bolj pa so v ospredju tudi študije, ki potrjujejo pozitivne vplive igranja iger na odrasle. Starši, ki se s svojimi otroci igrajo, naj bi bili bolj samozavestni in bolj zadovoljni z odnosi v družini in nenazadnje tudi s parterjem.

Od zgodnjega otroštva do pozne starosti so igre vedno povezane s pozitivno naravnanostjo in dobrim počutjem. Na kratko povedano, igranje iger pomeni bolj zadovoljne in uspešnejše otroke ter izpolnjene starše.

Same igre so razdeljene v več kategorij glede na vrsto in starost igralcev. Večno popularne so t.i. različne družabne zimzelene igre, kot so spomin, domine, človek ne jezi se ipd. Tem pa so se dandanes pridružile tudi bolj kompleksne družabne igre, ki so privlačne tudi za starejše igralce.

Izjemen nabor, zlasti družabnih, iger vas čaka na spletnih straneh trgovine chebeltza.

Pohitite in izberite svojo igro še danes.

https://www.youtube.com/watch?v=1HxK2h7CYk8

Članki iz iste kategorije: