Crossfit oblačila in obutev

burn-racerback-tank-redZ vsako novo obliko vadbe pridejo tudi nove smernice športnih oblačil in obutve, vedno pa se pojavijo tudi blagovne znamke, ki izdelujejo oblačila in obutev prav za ta določen šport. Nekaj tega gre pripisati specifiki posameznega športa oziroma iskanju oblačil, ki so zanj najbolj udobna, nekaj pa tudi dejavnikoma, o katerih govorimo redkeje: želji, da bi bili tudi med vadbo dobro videti in bi poudarili najboljše na svojem telesu, ter želji, da bi z izbiro »prave« blagovne znamke pokazali predanost izbranemu športu.

In kakšna naj bi bila crossfit oblačila in obutev? Če pogledamo povsem s praktičnega vidika, zadostuje klasična športna oprema. Potrebne so hlače (večinoma do kolen) in majica s kratkimi rokavi, poleg tega pa še športni copati. Nujno je seveda, da so športna oblačila iz materialov, ki dihajo – da nam v njih ni vroče in tudi dobro odvajajo znoj (pri crissfitu vam ta običajno kar teče s kože). Copati pa naj bodo namenjeni notranji vadbi (če vadite v dvorani), naj bodo stabilni, in predvsem lahki – kadar dvigujete lastno telo na drogu ni nič kaj dobrodošlo, če morate hkrati dvigovati še težke copate.

Seveda tudi za crossfit oblačila velja, da so lahko več od običajne športne opreme. Moški tako izbirajo udobne hlače, ki so široke ali dobro raztegljive, da ne vežejo pri počepu. Majice so običajno ozke ali brez rokavov, saj bi široki kroji motili, pa tudi pravilnost tehnike pri npr. dvigu uteži ne bi bila tako opazna. Sicer pa se veliko moških enostavno tudi odloči, da bodo majico odložili.

Ženske se večinoma odločajo ali za dolge hlače ali »vroče« hlačke, torej oprijete kratke hlače, ki prekrivajo zgolj zadnjico. Namesto klasične majice s kratkimi rokavi raje nadenejo ozko majico z naramnicami. In ker moški majico odložijo, imajo tudi ženske pravico do nekaj več gole kože – posebej priljubljeni so topi v obliki športnih nedrčkov, ki pokrivajo zgolj oprsje.

Članki iz iste kategorije: