Navigacijski sistemi delujejo tudi na sistemu Android

Android navigacija ni še ena nova izmišljotina v računalniškem svetu, ampak gre za povsem klasično združevanje že obstoječih možnosti. Spomnite se nekaj let nazaj, ko so se pojavili prvi digitalni fotoaparati in mobilni telefoni, že kaj kmalu zatem, da sta bili napravi združeni v eno. Še več, danes je skoraj glavni del ocenjevanja marsikaterega pametnega telefona v prvi vrsti kvaliteta fotoaparata. Česa takšnega si večina ne bi predstavljala še nekaj let nazaj.

Navigacijski sistemi nam pomagajo

Če sodite med tiste osebe, ki se izgubijo od Bežigrada do Šiške ali na veste v katero smet morate zapeljati na avtocesto, ko se odpravljate proti morju, je navigacija odličen pripomoček za vas. Prav tako so navigacijske naprave dobrodošli ali celo nujni sopotniki za vse tiste, ki se morajo dnevno odpravljati na vedno različne naslove. Mednje gotovo sodijo:
– Intervencijske službe (reševalci, gasilci, policisti, pomoč na cesti, civilna zaščita)
– Dostavne službe (poštna dostava, kurirske službe, dostava iz različnih trgovin)
– Prevozi blaga in potnikov (avtoprevozniki, taksi službe, tudi vozniki avtobusov,…)
Veliko ljudi torej. Poleg tega pa so navigacije uporabne seveda tudi kadar greste na morje, na izlet, na obisk k sorodnikom in podobno. Android navigacije so pravzaprav samo ene izmed navigacij, razlika je pač v tem, da je operacijski sistem naprave narejen tako, da deluje na Android platformi. Android je operacijski sistem, ki ga je naredil Google in ga še izdeluje, posodablja, nadgrajuje in je nasploh en najbolj učinkovitih sistemov za manjše naprave, kot so mobilni oziroma pametni telefoni ter tablični računalniki. Pri drugih sistemih se ni zelo prijel. Ima tudi svoje težave, vendar pa je po kvaliteti v svetovnem vrhu ali še bolje kar na njem.

Kvaliteta in natančnost Android navigacije

Android navigacija se lahko namesti torej tudi na pametni telefon, če si kupite poseben program, ki bo deloval na Androidu. Pametni telefoni imajo namreč GPS lokator, ki deluje na triangulacijskem satelitskem sistemu ameriške vojske in lahko napravo locira na približno 10 centimetrov natančno. Seveda gre za približke, kajti v velikih mestih, kjer so visoke stavbe, se hitro zgodi, da vas sateliti ne morejo natančno označiti in lahko potem vaše vozilo malce poplesuje po cesti, morda izgleda, da celo vozi po pločniku in podobno. V glavnem pa se ni za bazi, da Android navigacija ne bi delovala tako, kot ste si zamislili in da vas ne bi znala natančno odpeljati od točke A, do točke B. Seveda pa mora skrbeti za to, da bodo zemljevidi ves čas posodobljeni.

Članki iz iste kategorije: