Salicilna kislina za čisto kožo

Mozolji, akne, nečista koža? To žal niso le težave najstnikov in najstnic, ampak se te težave lahko pojavijo tudi v drugih obdobjih življenja. V vsakem primeru pa so neprijetne in težko je najti kozmetiko, ki ustreza aknasti ali nečisti koži. Salicilna kislina je učinkovita prav v takšnih primerih.salicilna-kislina

Zakaj je salicilna kislina tako učinkovita? Ker deluje antiseptično, to pomeni, da deluje proti vnetjem. Aknasta oziroma mozoljasta koža je namreč vneta in razdražena, zato potrebuje takšno nego, ki jo bo pomirila. V tem smislu je uporaba kakršne koli agresivne kozmetike pogosta napaka – treba je izbrati kozmetiko, ki je nežna in prijazna do kože ter jo pomirja in hkrati poskrbi za nežno luščenje njenih poškodovanih plasti.

Točno to je še ena od lastnosti, ki jo ima salicilna kislina, ki so jo nekdaj pridobivali predvsem iz vrbovega lubja, po katerem je tudi dobila ime, danes pa jo pridobivajo iz različnih rastlin oziroma njihovih izvlečkov. Gre za popolnoma naravno kislino, ki se uporablja že tisočletja – najstarejše primere najdemo celo v starem Egiptu. Sicer pa se ta kislina ne uporablja le za nego kože, ampak tudi v druge kozmetične in farmacevtske namene oziroma za lajšanje različnih težav.

Kaj točno je funkcija salicilne kisline?


Kot že omenjeno, salicilna kislina kože ne le pomirja oziroma ne deluje le protivnetno, ampak tu pomaga odstraniti odmrle oziroma poroženele dele kože, tako da se koža z njeno pomočjo prečisti oziroma se pore učinkovito odmašijo. To je pri zdravljenju in negi problematične oziroma nečiste (mozoljaste ali aknaste) kože enostavno nujno.

Če imate torej težave z nečisto kožo, si lahko učinkovito pomagate z izdelki, katerih sestavni del je tudi salicilna kislina. Z redno uporabo v skladu z navodili boste pomirili vnetja in močno rdečico na koži tre poskrbeli, da se bo koža prečistila, nečistoče oziroma ogrci pa ne bodo več nastajali. To pa je pogoj za lepo in čisto kožo. In ne pozabite kože očistiti tudi na stopalih, za več pa si lahko preberete tudi v članku, ki govori o tem, kako poteka estetska pedikura.

Članki iz iste kategorije: