termalna voda

Termalna voda pomaga tudi pri razstrupljanju telesa

Termalna voda vam je verjetno najbolj poznana iz toplic, kjer ste preživljali svoj prosti čas. Po kopanju in namakanju v njej ste se verjetno precej bolje počutili. Narejenih je bilo kar nekaj raziskav v povezavi s termalno vodo, ki ugoden vpliv na naše telo tudi dokazujejo. Med drugim je takšna vrsta vode primerna tudi za pitje.

Voda iz term izžareva zelo močno življenjsko energijo. Ima izjemno pozitiven, spodbujevalni vpliv na ljudi. Dobrodejno deluje tako na dušo kot telo.

Primerjava termalne vode z vodo iz pipe

Termalna voda je voda iz zdravilnih, termalnih izvorov. V primerjavi z vodo iz pipe je bogata z minerali. Ker izvira na veliki globini, na svoji poti do površja sprejme mnoge minerale. Že v času Rimljanov se je termalna voda uporabljala v zdravilne namene. Ob njenih izvorih dandanes gradimo toplice. Takšna voda namreč zelo pozitivno vpliva na našo kožo, prav tako je lahko uspešna pri zdravljenju številnih bolezni, denimo pri revmatskih obolenjih.

zdravilna termalna voda
Termalna voda je voda iz zdravilnih, termalnih izvorov, kjer dandanes gradimo toplice.

Voda iz toplic torej vključuje minerale. Je hipoalergena, primerna tudi za občutljivo in razdraženo kožo ter bakteriološko čista. Ima pomirjajočo in protivnetno delovanje, posledično je za uporabo dobrodošla celo v primeru, ko nas opeče sonce, pri alergijah ter pri agresivnejših lepotnih posegih.

Voda, ki pomaga pri zadrževanju vlage

Čista voda iz term je lahko tudi odlična podlaga za nanašanje kreme. Zaradi vsebnosti mineralov namreč na koži ustvarja zaščitni sloj. Ta pomaga pri zadrževanju vlage. Poleg tega se lahko termalna voda uporablja kot sredstvo za pričvrščevanje ličil. Suši se lahko brez tapkanja.

Termalna voda vključuje minerale, je hipoalergena, primerna tudi za občutljivo in razdraženo kožo ter bakteriološko čista. Ima pomirjajočo in protivnetno delovanje.

Voda je primerna za uporabo za vse generacije, za vse tipe kože ter za vse letne čase. Blaži vnetne procese in na kožo vpliva blagodejno. Obenem koži vrača vlago in mehkobo. Nanašamo jo lahko na obraz in na druge dele telesa, zlasti v primeru sončnih opeklin ali v primeru izrazito suhe kože.

Termalna voda v razpršilu

Vsekakor se s termalno vodo ne srečujemo samo v toplicah oziroma zdraviliščih. Takšna voda je pogosto prisotna tudi v najrazličnejših izdelkih, s katerimi negujemo svoje telo.

Vključena je na primer v razpršilih, ki odlično poskrbijo, da je koža močnejša pa tudi opazno bolj sijoča.

Članki iz iste kategorije: