Iz skupnega strežnika na lastnega v enem dnevu

Zaradi občutljive narave današnjega poslovanja in želje po višji stopnji zaščite ne samo vas, temveč tudi vaših strank, je pomemben ločen najem strežnika. Strežnik je lahko vzpostavljen že v enem dnevu. Včasih ni bilo težav pri deljenju strežnika, vendar se danes zaradi povečanja spletnih napadov na različne spletne strani, čedalje več posameznikov in podjetij odloča za samostojni najem strežnika.najem-streznika

Prednosti in slabosti souporabe strežnika

Souporaba strežnika ima svoje prednosti in slabosti. Največja prednost je seveda iz finančnega vidika, saj si stroške najema strežnika delite z drugimi uporabniki. Uporaba skupnega strežnika prinaša določene slabosti pri vaši uporabi strežniških aplikacij in nadgradenj. Včasih si želite določenih nadgradenj in prilagoditev, ki jih drugi uporabniki skupnega gostovanja ne dovolijo oziroma vam jih otežujejo. Zaradi teh vzrokov lahko trpi kvaliteta vašega dela. Pri deljenem oziroma skupnem gostovanju delite z drugimi uporabniki pomnilnik, prostor, moč procesorja in še druge stvari. Poleg tega delite z njimi tudi možnost odločanja o posodobitvah na strežniku.

https://www.youtube.com/watch?v=30_b6a5Htio

Prednosti in slabosti lastnega strežnika

Slabost uporabe lastnega strežnika je s finančnega vidika, saj si pri skupnem najemu delite stroške z drugimi uporabniki. Na tej točki se morate vprašati, kaj je bolj pomembno, torej prihranek nekaj EUR na mesec ali popoln nadzor nad lastnim strežnikom, brez prilagajanja in iskanja soglasja pri drugih uporabnikih. Najem strežnika ima tudi veliko prednost z vidika varnosti in zaščite vaših podatkov. Deljeno gostovanje z drugimi uporabniki vam omejuje moč virov ter uporabo strežniških aplikacij, ki jih sami želite.

Različni paketi za različno zahtevne uporabnike

Pri najemu strežnika lahko izbirate med različnimi paketi, ki so prilagojeni tako osnovnim, manj veščim uporabnikom, kot tudi bolj naprednim uporabnikom. Vsi ponudniki gostovanja nudijo tudi možnost posveta pri izbiri najprimernejšega paketa za vaše podjetje. Strežnik je vzpostavljen v enem dnevu, tako, da lahko izjemno hitro prenesete vso vašo dokumentacijo iz skupnega na privatni strežnik. Za najem strežnika se lahko odločite kadarkoli.

Članki iz iste kategorije: