Poletne dogodivščine na morju

Večno se preko poletja sprašujemo, kam bi se odpravili na dopust. Četudi nimamo otrok, pa se redko spomnimo, da bi lahko nekaj dni ob morju preživeli tudi s prijatelji. A kaj bi počeli? Kampirali in pekli čevapčiče in ribe ter jih zalivali s pivom in vinom? Hitro bi se pričeli tako dolgočasiti, zato je dobro poiskati bolj avanturistične ideje.Najem jadrnice

Za odlično doživetje na morju

Marsikdo se je že odpravil s kakim izkušenim jadralcem okoli kakega otočka, morda v kak zaliv ujeti ribo ali dve ali pa je morda s podjetjem odšel za vikend na jadranje. A čisto nekaj drugega je, če si za nekaj dni, morda cel teden ali dva, najamete kar svojo jadrnico. Najem jadrnice je preprost, kot še nikoli do sedaj. Na spletu lahko poiščete množico različnih jadrnic, ki so na izbiro, pri čemer se odločate glede na ceno, dimenzijo jadrnice, vrsto oziroma model, število ležišč in še kaj. Najem jadrnice lahko opravite s pomočjo spletne pošte, s preprostim telefonskim klicem ali preko posebnega obrazca. Dogovorite se za podrobnosti in jadrnica vas bo čakala v določenem privezu, na dogovorjeni dan in pripravljena na plovbo.
Seveda bi se nekateri radi na pot odpravili iz kakega drugega pristanišča oziroma luke ali marine, ampak to nikakor ni težava. Po celem jadranskem morju in še okoliških deželah in celo po drugih delih sveta, je mogoč najem jadrnice. Celo iz tako eksotičnih krajev, kot so Maldivi ali Karibi. Seveda boste morali do tja priti z letalom ali kako drugače, omejitev ni, lahko se odpeljete tudi z balonom, pa vendar vas bo tam čakala jadrnica, ki jo boste rezervirali.

Odločite se sami od kje boste odpluli

Večina pa se za najem jadrnice vseeno odloča v bližnjih krajih, ki jih morda bolje poznajo, konec koncev pa imamo Slovenci to srečo, da živimo neposredno ob jadranskem morju, kar pomeni, da lahko pričetek naše poletne morske avanture načrtujemo kar iz domačih privezov v Portorožu in Izoli ali blizu preko južne meje, denimo iz Krka, kjer je eden od privezov na Punatu. Južneje so odlične možnosti za najem jadrnice še v Splitu, pa v Biogradu in še kje.
Če ste nevešči upravljanja jadrnice ali nimate izkušenega kapitana, si lahko skiperja tudi najamete in varno in enostavno vas bo odpeljal na nepozabno morsko dogodivščino. Tako boste vedno povsem brezskrbni in boste lahko v poletnih počitnicah zares uživali.
Tisti, ki se bodo odločili za najem jadrnice v zadnjih minutah pred odhodom, si lahko pogledajo tudi tako imenovano last minute ponudbo, ki pogosto ponudi dobro kvaliteto za veliko nižjo ceno, ker jo je verjetno nekdo tik pred odhodom odpovedal. Cene so tako lahko nižje za 10, 15 ali celo od 40 – 60 odstotkov, kar pomeni veliko več denarja, ki ga boste lahko porabili za hrano in pijačo.

https://www.youtube.com/watch?v=dNpe25zPzNs

Članki iz iste kategorije: