Reševanje podatkov – cena

Vas zanima, koliko stane reševanje računalniških podatkov? Pri tem bi lahko skorajda uporabili izrek iz tiste znane reklame, ki pravi, da so nekatere stvari v življenju neprecenljive. Reševanje podatkov – cena zanje takrat, ko jih izgubimo, niti ni bistvena, bolj bistveno je, ali jih bomo sploh dobili nazaj. Dragocenosti podatkov na računalniku se namreč zavedajo vsi, ki so jih kdaj izgubili, še posebej pa tisti, ki so izgubili podatke, ki jih ni mogoče obnoviti.Pomembni dokument, poročne fotografije ali fotografije otrok – da, ti podatki so resnično neprecenljive vrednosti, vendar pa žal računalniški diski niso neuničljivi in včasih se zgodi, da se pokvarijo ali poškodujejo. Kaj narediti takrat? Kotar.si za vse poskrbi!

resevanje-podatkov-cena

Reševanje podatkov – kako poteka?

V primeru, da se vam je pokvaril računalniški disk oziroma ne morete dostopati do podatkov na računalniku zaradi kakšne druge okvare ali poškodbe, takoj kontaktirajte računalniški servis. Tam bodo po vašem opisu težave presodili, kako vam lahko pomagajo. Računalnik jim boste dostavili na njihov servis, kjer bodo videli, kaj se da narediti, koliko so podatki poškodovani ter ali se jih da rešiti.

Koliko časa traja, da pridem do svojih podatkov?

Trajanje reševanja računalniških podatkov je odvisno od različnih dejavnikov, najbolj pa od tega, v kakšnem stanju so podatki na vašem računalniku, saj so ti lahko bolj ali manj poškodovani. Vedeti morate, da se bodo v računalniškem servisu, kjer so specializirani prav za pomoč pri reševanju računalniških podatkov, maksimalno potrudili, da bo reševanje podatkov (https://resevanje-podatkov.anni.si/resevanje_podatkov/resevanje_podatkov.html) zaključeno v najkrajšem možnem času. Preden se lotijo reševanja, pa lahko podajo le okvirno oceno o času, saj je vsako reševanje specifično, zato traja različno dolgo časa.

Reševanje podatkov – cena

Kot smo že rekli, so podatki, ki jih imamo na disku, lahko neprecenljive vrednosti, kljub temu pa stranke velikokrat ne zanima le, ali bodo podatke sploh dobili in koliko časa bo reševanje trajalo, temveč tudi cena takšnega reševanja. Kot že rečeno, je vsako reševanje drugačno, zato se je na vprašanje glede cene najbolje obrniti kar na računalniški servis, kjer vam bodo znali najbolje povedati, koliko boste plačali za to, da dobite podatke nazaj.


Pri tem se morate zavedati, da reševanje ni enostavno in da zahteva specifično znanje in izkušnje. Če se takšnega reševanja loteva kdo, ki nima izkušenj, lahko naredi veliko škode. To serviserji dobro vedo, saj velikokrat dobijo v roke računalniške diske, ki se jih je pred njimi lotil že kdo drug, saj je tako lastnik skušal privarčevati. Vendar pa so prav takšni amaterski posegi dostikrat vzrok za to, da so podatki na disku še bolj poškodovani kot so bili na začetku oziroma da se jih sploh ne da več rešiti. Zato se ne reševanja ne lotevate sami, ampak ga raje zaupajte strokovnjakom!

Članki iz iste kategorije: