Dodatki za otroške vozičke – dežna prevleka

otroški voziček

Pri nakupu oziroma izbiri opreme za otroka ne smemo pozabiti niti na najmanjše detajle, saj je varnost in dobro počutje otroka vedno na prvem mestu. Tudi pri izbiri otroškega vozička moramo predvideti različne situacije, v katerih se bomo morda znašli, in se bomo hoteli primerno zaščititi. Ena izmed takih situacij je dežna ploha, ki nas lahko preseneti med sprehajanjem z dojenčkom tudi v sicer mirnih poletnih dneh. Dež pa ni vedno presenečenje – včasih moramo pač iz hiše, ne glede na vreme, in tudi takrat mora biti otrok primerno zavarovan. Na srečo za zaščito pred dežjem učinkovito poskrbi dežna prevleka za otroški voziček.

Dežna prevleka je dodatek za otroški voziček, na katerega mora pomisliti vsak starš, pogosto pa ga štejemo kar pod obvezno opremo, na primer poleg senčnika, ki v sončnih dneh ščiti pred soncem. Dežna prevleka v prvi vrsti preprečuje padanje dežja v voziček, kar je seveda zelo pomembno – saj ne bi želeli, da pride dojenček s sprehoda popolnoma premočen, še posebej zato, ker lahko otrok posledično hudo zboli. Primerna prevleka pa hkrati ščiti tudi pred vetrom, staršem pa bodo posebej všeč večje prevleke, ki popolnoma pokrijejo voziček, tako da se tudi ta nikakor ne zmoči, ne le notranjost.

Številne dežne prevleke za otroške vozičke so univerzalne, torej primerne za vsak voziček. Vse nudijo primerno zaščito pred dežjem, na voljo pa je več različnih izvedb, ki nudijo nekatere posebne prednosti. Nekatere prevleke imajo na primer vgrajeno okence, ki ga lahko odpremo in namenimo dodatno pozornost otroku tudi v dežju. V prvi vrsti pa seveda gledamo na to, da bo otrok primerno zaščiten.

Članki iz iste kategorije: