Treking kolo je prav posebna vrsta kolesa

Trg ponuja široko paleto koles ter podobnih prevoznih sredstev po izjemno ugodnih cenah, o katerih smo lahko včasih le sanjali. Je pa seveda cene odvisna tudi od posamezne vrste kolesa. Če je kolo malo boljše, to pomeni, da je v prvi vrsti namenjeno tistemu pravemu kolesarjenju, ki ne poteka samo od doma do delovnega mesta, potem moramo seveda pričakovati, da bo tudi cena temu primerna.

Ena od izjemno priljubljenih oblik kolesa je zagotovo treking kolo. Vemo, da gre v resnici za precej nov slog kolesa, ki se je uveljavil šele pred nedavnim. Strokovnjaki menijo, da ta vrsta kolesa predstavlja nekakšno posebno mešanico med gorskim in cestnim kolesom. Kot tako pa je primerno za večino rekreativnih kolesarjev.

Treking kolo ter njegova oprema

Taka kolesa so izjemno dobro opremljena in sicer z ožjimi in tudi večjimi platišči ter pnevmatikami. Za njih je značilna gladka sredinska plast, ki je namenjena temu, da se naše kolo tako dobro oprime z asfaltom. Zunanje tekalne plasti pa so primerno narebrane, kar pa je pomembno za boljši oprijem na podlagah, ki pa niso ravno ravne. Za držo kolesa je značilno, da ni ravno najbolj pokončna, posledično pa tudi veliko bolj udobna. To pa je tudi velik predpogoj, da si lahko s treking kolesom nabiramo kilometre, ki jih sicer ne bi mogli.

Ponujena nam je izjemno pestra ponudba koles

Treking kolo je vrsta kolesa, ki je na trgu lahko dostopna. Tako nam je ponujenih veliko izjemno priznanih ter priljubljenih znamk, za katere se ve, da kupcem oziroma bodočim kolesarjem ponujajo izjemno kakovostna treking kolesa in pa seveda tudi ostale vrste koles. Vedeti pa moramo, da obstajajo taka kolesa za moške in posebej tudi za ženske. Prilagojena so namreč glede na spol in to je izjemnega pomena. Posledično to vsekakor še kako zelo vpliva na počutje pri kolesarjenju, ki je nekoliko daljše.

Članki iz iste kategorije: