Kakovostna in ustrezna skrb za psa

Ko se boste odločali za psa, se morate obenem zavedati, da je to kar precej velika odgovornost. Posledično pa tudi precejšnja sprememba za vaš vsakdan. A še preden pasjega prijatelja pripeljete k sebi na dom, se na njegov prihod dobro pripravite. Najprej se temeljito poglobite v pasjo psihologijo. Le na takšen način boste lahko dovolj dobro razumeli, kako psi sploh funkcionirajo in kako se z njimi ravna na ustrezen način.

Najbolje je, da v roko vzamete primerno strokovno literaturo. Že vnaprej pa se lahko pogovorite tudi s pasjim inštruktorjem. Z njegovo pomočjo boste namreč razvili dovolj dober pa tudi zdrav ter medsebojno izpopolnjujoč odnos z vašim novim hišnim kosmatincem.

Za optimalno zdravje in dobro počutje je izjemnega pomena pravilna prehrana

Pes vam lahko daje brezpogojno ljubezen, prijateljstvo pa tudi zvestobo. V zameno za to pa mu boste morali ves čas dosledno ponujati ustrezno oskrbo, prehrano, varnost, zavetje, oskrbo pri veterinarju in ne nazadnje tudi primerno telesno aktivnost. V nasprotnem primeru se lahko pri psu razvijejo fizične pa tudi vedenjske težave.

Za optimalno zdravje in dobro počutje lahko v največji meri poskrbite s primerno izbrano hrano. Pasji prijatelj pa bo moral ves čas na voljo imeti tudi svežo pitno vodo. O ustrezni prehrani za vašega psa se je najbolje posvetovati kar s strokovnjaki. Še zlasti je to pomembno, če se odločite za pasemskega psa. V tem primeru vam je lahko v odlično pomoč rejec. Veliko dobrih nasvetov pa boste vsekakor našli tudi v primerni strokovni literaturi.

pasja hrana
Zdrava pasja hrana in zdravi ter zadovoljni kužki.

Kvalitetna in okusna hrana za psa

Poskrbeti boste torej morali za to, da bo vaš štirinožni prijatelj ves čas užival povsem kakovostno pa tudi dovolj okusno hrano, ki vam jo nudi specializirana trgovina za pse. Ta ga mora nujno oskrbeti z vsemi hranili, ki jih potrebuje za zdravo življenje ter prijetno počutje. Na voljo je izjemno široka ponudba suhe briketirane hrane, mokre ali pa surove zamrznjene hrane.

pasja hrana
Kakovostna hrana za našega psa je ključna za njegovo dobro počutje. Kvalitetno izbrani briketi za pse so okusni in bodo poskrbeli, da bo njegov želodček vedno poln.

Hrano za psa lahko izbirate glede na specifične potrebe živali. Tako kot smo si različni ljudje med seboj, so si med seboj različni tudi psi.  Na prehrano pa je treba še toliko bolj paziti, če je pri hiši pasji mladiček. Ta mora za uspešno rast in razvoj prejemati hrano, ki je bolj bogata z visokokaloričnimi  snovmi. Strokovnjaki priporočajo nakup hrane, ki je povsem prilagojena potrebam mladih kužkov. Vrsta hrane pa je še posebej odvisna od velikosti živali oziroma od same pasme. Prav tako je priporočljivo tudi hranjenje ob točno določenih urah. Kvalitetna hrana za pse vam je na voljo tukaj https://www.pasjahrana.net/collections/hrana-za-pse. Zapomnite si, dobro nahranjen pes z zdravo hrano bo zadovoljen pes.

Mokra hrana za pse je lahko odlično dopolnilo k suhi, ima namreč izjemno pomembno lastnost – v primerjavi s suho hrano ima bistveno večjo količino vlage. Preberite več …

Članki iz iste kategorije: