Vhodna vrata – kako jih izbrati?

Odločitev o tem, katera vhodna vrata izbrati je zelo težka. Verjetno ne obstaja nihče, ki bi tako zahtevno odločitev sprejel v prvi trgovini ali na prvi spletni strani, ki bi jo obiskal. Pri nakupu vhodnih vrat gre vendarle za izdelek, ki mora zdržati vsaj 20 let medtem, ko se vsakodnevno uporablja. Pri izbiri je potrebno biti pozoren na marsikaj še posebej pa na spodaj naštete dejavnike.

Trpežna vhodna vrata

Vhodna vrata so eden izmed najbolj vremensko izpostavljenih delov hiše ali stanovanja. Razni vremenski vplivi, ki lahko zelo drastično zmanjšajo njihovo življenjsko dobo. Še posebej zato, ker je temperatura zraka na notranji strani vrat vedno bolj ali manj podobna, na zunanji pa se giblje od ekstremnih minusov pozimi do ekstremnih plusov poleti. Ti se lahko še povečajo, če so postavljena na severni ali južni strani.

Izolativna vhodna vrata

Zaradi zgoraj omenjenih temperaturnih razlik je zelo pomembno, da so vhodna vrata tudi dobro izolativna, da ne prepuščajo preveč toplote na zunanjo stran. Zelo dobro se pri tem odnesejo vhodna vrata po meri narejena iz lesa hrasta ali iglavcev kot sta smreka ali macesen. Les je dober naravni izolator obenem pa daje stanovanju tudi naraven videz.

Lepa vhodna vrata

Takšna po naročilu narejena vhodna vrata niso le energetsko varčna in trpežna ampak so tudi lepa. Saj so narejena tako, kot si stranka želi. Pri na kupu ne smemo pozabiti na to, da nam morajo biti vhodna vrata všeč, saj bomo skozi njih hodili zelo dolgo in res ne bi bilo prijetno, če bi se vsako krat, ko gremo skozi nje spraševali, kaj smo mislili, ko smo jih nabavili.

Ugodna vhodna vrata

Beseda ugodna ni mišljena kot poceni ampak ugodna v smislu, da kupec dobi največ za svoj denar. Pri poceni izdelkih se pogosto pokaže, da so z razlogom poceni in jih je potrebno zaradi slabe kvalitete hitro zamenjati. In potem niso več tako poceni. Hrastova vhodna vrata po naročilu so po drugi strani ugoden izdelek, saj stranka za svoj denar dobi največ, kar je možno – kvaliteten izdelek, ki je ravno takšen, kot ga je želela.

Z upoštevanjem teh smernic bi morala biti izbira vhodnih vrat nekoliko lažje.

 

 

Članki iz iste kategorije: