Pisarniški stol mi povzroča preglavice

Za računalnikom preživim precej časa, zato bi bilo pomembno, da bi imela kvaliteten in udoben pisarniški stol. Pa ga imam? Ne. Ker se mi enostavno ne da izbirati med neštetimi modeli, ki jih ponujajo v skoraj vsaki trgovini. Včasih vidim v kakšnem reklamnem letaku ugoden pisarniški stol v cenovnem rangu od trideset do petdeset evrov. Ampak si mislim: ”Ah, ta pa že ne more biti kaj prida, če je tako poceni.” Drugič vidim v nekem drugem letaku ponudbo za pisarniški stol, ki stane od sto evrov naprej. Pa me zopet prešine: ”Ojoj, ta pa je najbrž zlat, da je tako drag.” V Hoferju imajo trenutno v ponudbi celo pisarniški stol, ki stane dvesto evrov! Saj ne rečem, na videz in na otip se hitro prepričaš, da je najbrž vreden svoje cene, ampak eni pač ne bomo nikoli pripravljeni za to toliko odšteti.

V tem trenutku, ko spet sedim na še enem neudobnem stolu, razmišljam o tem, zakaj se ne morem odločiti glede nakupa? Ko pa res toliko pomeni, da stol nudi udobje! Vendar če bi mi bilo pred računalnikom bolj udobno, bi verjetno še redkeje vstala in se med pisanjem malo razmigala.

Še ena težava je, zaradi katere se še nisem odločila, da grem v trgovine in poiščem svojega pravega. Ker se bova z dragim kmalu preselila, nimam pojma, kakšen dizajn bo potreben, da se bo ta premikajoči kos pohištva skladal s preostalim prostorom. Ali naj se odločim za stol klasične črne barve z neizrazitimi linijami in dam poudarek kvaliteti in udobju, ali bi vseeno mogoče malo prisluhnila svojim željam in si privoščila kos s kakim odbitim detajlom? Kaj če bo prostor, v katerem se bo stol nahajal, v zeleni barvi, moj stol pa bo imel moder vzorec na ročajih? Očitno bo v eni izmed sob potrebno barvo prostora prilagoditi kar stolu…

Članki iz iste kategorije: