Na kaj moramo paziti, ko izbiramo vrata

Vsak hoče imeti kar se dal lepa in praktična vrata, zato je dobro, da premislimo kaj hočemo imeti od le-tega izdelka. Nekateri bodo dali poudarek na enostavno uporabo, nekateri na videz in nekateri na oboje, vendar pa to potem stane toliko več.vrataStvari na katere je dobro paziti, je kar nekaj. Kakšen stil izbrati. Izbiramo lahko med sodobnim, domačim in tradicionalnim stilom. Zelo udobno je, če imamo vhod osvetljen. Tako lahko ponoči zlahka vidimo prag, kje prijeti kljuko in enostavno odkleniti ključavnico. Veliko ljudi se sprašuje ali hoče vhodna vrata z oknom ali brez. Okno na vratih ima samo eno funkcijo in to je, da osvetljuje notranji prostor. Po drugi strani pa imajo ljudje raje, da so vrata čim bolje zaščitena proti vlomilcem in ne vzamejo vrata z oknom. Naslednja pomembna točka so izbira barv za vrata.
Vhod deluje kot velik poudarek hiše, saj ko pridejo obiskovalci, najprej iščejo vhodna vrata. Ravno zaradi tega ni smiselno, da ima vhod isto barvo, kot pa stene okoli njega. Navadno hočemo da je vhod obratne barve kot pa njegova okolica in hkrati obdrži dober stil. Na primer, če so barve hiše nevtralne in monotone, potem bo navadno živahnejši in toplejši ton vrat prava izbira. Zelo pomembna je tudi izolacija vhodnih vrat, še posebno v primeru če imamo energetsko pasivno hišo. Vendar tudi v primeru, da nimamo energetsko pasivne hiše je dobro razmisliti o izolaciji vhodnih vrat.
Debelejša izolacija za vhodna vrata ne pomeni samo večji prihranek pri ogrevanju, vendar tudi prijetnejše bivanje z manj prehladi. Vhodna vrata privabljajo tudi neprijetne obiskovalce kot so vlomilci, zato je pomembno, da izmed mnogo načinov izberemo prave da jih prepodimo. Eden izmed najboljših protivlomnih dodatkov je boljša ključavnica. Nazadnje je potrebno še premisliti, ali hočemo, da je obiskovalec takoj navdušen nad našo edinstvenostjo ali pa hočemo da občudovanje zgradi počasi.

https://www.youtube.com/watch?v=mbjhIHeRbzc

Članki iz iste kategorije: