izdelava ostrešja

Izdelava ostrešja za mansardno stanovanje

Mansarda je prostor, ki je v starih hišah praviloma neuporabljena, morda se skladišči kakšna krama, ki nam jo je škoda vreči v smeti, ampak rabimo pa je ne. No, zaradi vedno večjih stroškov in upadanja standarda in dejstva, da otroci vedno kasneje zapustijo svoje domove, pa prihaja do tega, da se mansarde vedno pogosteje spreminjajo v bivalne prostore, pri novogradnjah pa je to tako ali tako že skoraj da standard. Vsekakor pa je v takem primeru, ko je mansarda bivalna površina, izdelava ostrešja še bolj pomembna, no, pravzaprav je izdelava hladnega ostrešja ključna, saj se lahko poleti kaj hitro mansarda segreje na 30 ali pa še kaj več stopinj, kar pa je jasno že tisti nivo, ko kakovost življenja zelo pade. Zato naj vedno velja, da je izdelava ostrešja pri mansardnem stanovanju ključna, saj če ne bo pravilno in dobro izdelava ostrešja, potem bo pozimi zelo hladno, poleti pa zelo vroče, česar pa si danes, ko doživljamo vedno več vročinskih valov, dejansko niti privoščiti več ne moremo.

Izdelava hladnega ostrešja se začne s pravilno pripravljenimi tramovi in letvami, nadaljuje pa se z izolacijo

Torej, izdelava ostrešja pri mansardnem stanovanju ni enostavna, to smo ugotovili. Če bomo naredili najmanjšo napako in samo malo varčevali, se nam bo to zelo hudo poznalo na stroških, ki jih bomo imeli zaradi le majhnega varčevanja.

izdelava ostrešja

Zato naj bo izdelava ostrešja res pazljivo narejena v tem primeru. Posvetite čim več pozornosti izolaciji, ki mora biti narejena na pravi način. resnično se izogibajte materialom, ki so zdravju škodljivi, saj boste živeli neposredno pod njimi, je pa res, da ne trgovcu nikar ne recite, da želite samo najboljše. Pazite, da vam ne bo prodal samo najdražjega, zberite več ponudb, vklopite razum in se tudi posvetujte, saj boste le na tak način našli zase najboljšo rešitev.

Hkrati pa se zavedajte, izdelava ostrešja naj bo v celoti narejena različno za vsako mikrolokacijo, saj je vsaka tudi mikrolokacija drugačna.

Ali veste, da so skladiščni regali skorajda vedno narejeni iz kovine. Več o skladiščnih regalih si lahko preberete tako da sledite povezavi.

Članki iz iste kategorije: