Na kaj je treba paziti pri izbiri vrtne ali balkonske mize?

Imeti balkon, teraso ali lasten vrt je pravi privilegij, v katerem uživamo predvsem v poletnem času. Da pa bo ta čas res prijeten, se splača vložiti v pravo kakovostno pohištvo za prosti čas. Osnova je vrtna ali balkonska miza, vendar morate biti pri nakupu pozorni na nekaj zelo pomembnih dejavnikov. Katerih? To boste izvedeli že čez trenutek.

Materiali za vrtne mize

Absolutno ključno merilo je, iz katerega materiala je pohištvo izdelano. To je pomembno predvsem zato, ker v večini primerov ne bo skrito za zimo, izpostavljeno pa bo tudi škodljivim UV-žarkom, temperaturnim spremembam in vodi. Zato mora biti balkonska ali vrtna miza izdelana iz materiala, ki bo zagotovil, da bo tudi po letih uporabe videti zelo dobro. Kateri materiali se tu najbolje obnesejo? Predvsem vam bo dobro služila kovina, ki je prašno lakirana in je zelo odporna proti koroziji. Poleg tega je videti zelo moderno in je stabilna, zato se takšna kovinska vrtna miza po navadi ne poškoduje niti v primeru močnega vetra.

Dobra izbira so tudi mize iz ratana. Videti so lahke, sodobne in elegantne, zaradi majhne teže pa jih je mogoče zlahka premikati, kar bo neprecenljivo zlasti, če jih postavite na balkon.

Udobno za uporabo

Tudi balkonske in vrtne mize morajo biti udobne za uporabo. Zato je pomembna njihova optimalna višina, ki se najbolje ujema z garnituro stolov. Na udobje uporabe bo vplivala tudi velikost takšnega kosa pohištva. Če torej pogosto gostite različne vrtne zabave, morate preprosto investirati v kos pohištva ustrezne velikosti. Tako boste lahko gostili večje število oseb v najbolj udobnih pogojih.

Kot vidite, slog ni edini dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri balkonske ali vrtne mize. Pomembno je, da je pohištvo vzdržljivo in da je čim bolj udobno za uporabo.

Članki iz iste kategorije: