Trendi na področju lepotnih posegov

Lepotna kirurgija je pogosto označena kot iskanje vrelca mladosti. Še posebej v sodobnem svetu je to eno od najdonosnejših področij. Mnogi pa se ob tem sprašujejo, ali se je bolj smiselno starati naravno ali v bitki s časom raje uporabiti vsa dostopna orožja, ki nam jih omogočata tehnologija in znanost.

Naš narod ne sodi med najpogostejše uporabnike estetske kirurgije. Pri izbiri lepotnih posegov pa se v resnici ne razlikujemo bistveno od svetovnih trendov. Tako kot drugje po svetu je tudi pri nas največ minimalno invazivnih posegov s kratkim okrevanjem. V povezavi z operativnimi posegi se najpogosteje popravljajo prsi – tako pri ženskah kot pri moških. Pri slednjih se pri takšnem posegu izsesava maščoba.

Odprava prirojenih značilnosti

Za mlajše generacije je pri estetskem posegu značilno, da se pogosto odločajo za odpravo prirojenih značilnosti – na primer štrleča ušesa, nenavadno oblikovan nos. V zrelih letih pa se ljudje odločajo zlasti za pomlajevalne posege na obrazu. Med slednjimi prednjačita zlasti korekcija vek in dvig obraza.

Glede na spol pa je lepotna kirurgija bolj pogosta odločitev za ženske. Kar 80 % posegov se opravi na predstavnicah nežnejšega spola. Kljub temu vse več zanimanja raste tudi pri moških. V zadnjih petnajstih letih se je zanimanje pri močnejšem spolu podvojilo.

Preberite naslednji članek: Kako lahko dovolj dobro poskrbimo za zdravje živali

CBD olje za živali je ponavadi razredčeno z olivnim, kokosovim ali pa jedilnim konopljinim oljem iz semen. Predstavlja najenostavnejši način, kako bomo hišnega ljubljenčka nahranili z njim.

Lepotni posegi so postali varnejši

Čeprav je lepotna operacija za marsikoga večna dilema, pa je odlična novica ta, da so številni tovrstni posegi v zadnjih desetletjih postali precej bolj varni. Prav tako je zanje značilno bistveno krajše okrevanje, bolj predvidljivi pa tudi bolj naravni rezultati. V primerjavi s predstavnicami nežnejšega spola predsodki o lepotni kirurgiji med moškimi izginjajo precej počasneje kot med ženskami.

Operacije, ki na primer rešujejo izključno moške težave, so na primer korekcija ginekomastije oziroma povečanih prsi. Za moške pa je primerna tudi večina ostalih estetskih posegov. Seveda je ob tem treba poudariti, da imajo ženske in moški drugačna pričakovanja, prav tako motivacijo in način spopadanja z okrevanjem. Na sploh si moški želijo manj dramatičnih sprememb, prav tako so hitreje zadovoljni s spremembami na bolje. Ženske pa so za boljši rezultat pripravljene veliko bolj potrpeti. Daljšemu in bolečemu posegu se moški želijo izogniti, sploh če obstaja lažja pot z nekoliko manj ambicioznim ciljem.

Članki iz iste kategorije: