Prevelik trebuh lahko nakazuje težave z našim zdravjem

Nepravilno prehranjevanje nam lahko povzroči mnogo fizičnih simptomov, ki jih lahko opazimo na telesu. Večinoma je to odvečna maščoba, ki se nabira v trebušnem predelu. To je lahko izredno nevarno stanje, saj je z njem povezanih mnogo resnih bolezni. Srečo poznamo mnoge načine, kako shujšati v trebuh, ki niso zelo zahtevni. Primerno pa je na nas, da spremenimo način prehranjevanja, saj je to glavni vzrok prevelikega trebuha.

Telesna aktivnost hitro zniža odvečne kilograme

Dandanes je približno 70% vsega svetovnega prebivalstva predebelih. To nakazuje previsok indeks telesne teže, ki ga lahko izračunamo če delimo višino našega telesa s težo. Tako dobimo rezultate, ki nakazuje na normalno, preveliko ali premajhno maso telesa. 

Redna telovadba, ki ne potrebuje biti zahtevna, lahko naredi veliko. Že s rednim sprehajanjem, plavanjem ali tekom bomo hitro izgubili odvečne kilograme. To je tudi odličen način, kako shujšati v trebuh, saj bomo s telesno aktivnostjo pospešili prebavo, kar bo zmanjšalo obseg našega trebuha.

Zdravo prehranjevanje je odličen način za hujšanje

Dejstvo je, da se ogljikovi hidrati in procesirana hrana težko in počasi prebavljajo. S tem močno obremenimo naše prebavne organe, saj dvignemo vrednosti krvnega sladkorja. Slinavka pa mora proizvajati velike količine hormona, ki mu pravimo inzulin, da zniža krvni sladkor. Ta se potem spremeni v maščobo, ki se nabira v trebuhu, zadnjici, stegnih in drugje.

Da bi bolj zdravo živeli, je priporočen vnos zelenjavnih jedi, kvalitetnega mesa, rib ter tudi sadja. Tako bomo tudi uživali večji nivo energije, skoncentriranosti ter boljšega počutja.

Možnost za nastanek diabetesa

Skoraj vsi ljudje, ki imajo prevelik obseg pasu, trpijo za previsokim krvnim sladkorjem. Če ga ignoriramo več let, imamo dobre pogoje, da postanemo diabetik. Temu se lahko preprosto ognemo, če pričnemo s primernim prehranjevanjem in redno telovadbo. 

V svojo prehrano lahko vključimo ribe, ki so izreden vir omega-3 maščob. To bo preprečilo možne težave s srcem in obenem zmanjšalo obseg našega trebuha.

Preberite si še naslednji članek: Pravilna uporaba terapevtskih nogavic

Kompresijske nogavice praviloma kupimo po nasvetu zdravnika.

Pijmo veliko vode in ne gaziranih pijač

Tudi, če ne maramo okusa voda, je to najboljša pijača za naše telo. Lahko jo izboljšamo s sadjem, kot je limona ali ojačevalci okusa, ki ne vsebujejo sladkorja. Naše telo potrebuje dokaj veliko količino vode, da lahko primerno deluje. Kako shujšamo v trebuh s pitjem vode? Odgovor je preprost – pijmo vodo, ko smo žejni in ne uživajmo alkohola, gaziranih pijač, procesiranih sadnih sokov ipd.

Gazirane pijače pa naredijo izredno škodo našim notranjim organom. Našemu telesu preprečijo vsrkavanje ključnih mineralov in vitaminov, ki jih dobimo iz hrane, obenem pa dvignejo krvni sladkor na zelo visok nivo.

Odlične nasvete za hujšanje in izboljšanje zdravja bomo našli na www.popolnapostava.com, kjer imamo možnost tudi nakupa raznih vrhunskih prehranskih dopolnil.

Članki iz iste kategorije: