Padalska vrvica je odlična izbira

Oglejmo si par prednosti padalske vrvi.

Padalska vrv je prišla v uporabo v drugi svetovni vojni, ko so pospešeno začeli uporabljati padalske sile. V tem času se je razvila in kmalu postala splošna vrv različnih vojsk.

Čeprav so jo začeli uporabljati padalci, pa je sedaj na voljo splošnim uporabnikom, tako vojakom, kot tudi civilistom.

Njene prednosti so velika nosilnost, odpornost na vodo in vlago. Ko so to prepoznali, se je začela prava poplava izdelkov iz padalske vrvice. Ljudje izdelujejo zapestnice ter druge predmete, ker padalska vrvica ponuja vse kar ponuja vrv, vendar še več.

Prednost predmetov sestavljenih iz tovrstne vrvi je, da jih lahko razstavimo in vrv uporabimo. Verjamete ali ne, je preživetje v naravi, ter tudi v mestu močno olajšano s pomočjo vrvi. Uporabimo jo lahko za vse, od ribolova, pasti, gradnje zavetja.

Vse bolj pa so popularne tudi zapestnice iz padalske vrvi. Le te zagotavljajo, da imamo vedno pri roki kos vrvi, po drugi strani pa nam ponujajo lep okrasek.

Izdelava tovrstnih predmetov je kar poceni, ljudje pa to radi počnejo, saj je delo z vozli prijeten hobi.

Kaj je padalska vrvica?

Vrvica je sestavljena. Deli se na notranje niti, ki so sestavljene iz manjših nitk, ter zunanjega sloja. Prava vrv je narejena iz najlona, najde pa se tudi različica iz poliestra, ki pa ni tako dobra. Obstaja tudi več tipov vrvi, razlikujejo pa se primarno po debelini in nosilnosti. Najpogostejša vrvica nosi 550 funtov, zato ji rečejo tudi vrvica 550. Prevedeno v kilograme je to nad 250 kilogramov nosilnosti, kar brez dvoma zadošča za mnogo nalog. Prepletena pa drži še več!

Pravo vrvico boste prepoznali po številu notranjih nitk. Teh je v tipu 550 ponavadi sedem, le te pa so sestavljene iz treh drobnejših nitk.

Zakaj izbrati Paracord vrv?

Je zelo vzdržljiva in odporna. Cena je nizka, kvaliteta dobra. Za vse, ki cenijo vrv in njeno vrednost v vsakdanjem življenju je Paracord odlična izbira.

 

Članki iz iste kategorije: