Se sprašujete kakšno je delo detektiva, pa raziščimo

Delo detektiva ni vedno tako kakor ga kažejo filmi in novele in drugi zapisi, polno razburljivih dogodkov in akcijskih streljanj. Delo detektiva se vsak dan spreminja včasih pa ni dela tudi po več mesecev. Delo je sicer dobro plačano, saj je po priporočilu detektivske zbornice plača kar 70 eur na uro, med tem ko je detektiv na terenu. Takšno je samo priporočilo, cene pa lahko med seboj variirajo in se razlikujejo.detektiv

Detektivu je potrebno plačati polovico, preden konča z delom in za ceno se je treba z kupcem dogovoriti v naprej. V primeru, da delate več, kot ste najprej mislili, vam kupec doplača po končanem delu. Detektiv vam nudi pomoč pri iskanju pogrešanih predmetov, kot so naprimer prstani, ključi mobilni telefoni in avtomobili. Večinoma se detektivi glede iskanja predmetov srečujejo z tem, da nekdo ko si sposodi avtomobil in ga ne vrnejo. Eno iz med del ki ga lahko dobite je, da preverjate če plačnik, ki ne izplača položnice ne stanuje na naslovu na kateremu je napisan. Prav tako spada pod delo preiskovanje otrok in družbe okoli njih. Starši si večinoma želijo vedeti s kom in kaj njihov otrok dela med tem ko je skupaj s svojo družbo. Vendar po mojem mnenju to v tem primeru ni potrebno.

Velikokrat je treba poročati in si zapisovati v morebitnih primerih zauživanja prepovedanih substancah in alkohola, privat detektiv pa si lahko privošči tudi izvajanje NIK testa, ki prepozna prepovedan substanco, saj je za to pooblaščen.

Lahko vas najamejo za prevrjanje škode. Škoda se deli na premoženjsko in ne-promoženjsko škodo. Naloga detektiva je, da prepreči to škodo ali najde povzročitelja te škode. Preverjanje rivalskih podjetji je eno iz med večjih nalog, ki jih detektiv lahko dobi vendar so zelo dolgočasna, saj je potrebno preživeti dolgo časa na svojem računalniku. Tatvine so ena iz med normanih del za detektiva, pod to kategorijo pa spadajo tudi večji zločini, kot so ugrabitve.

Najbolj iskana pa je storitev preverjanje zdravniškega dopusta, saj se mnogo ljudi samo pretvarja, da so zboleli. Detektiv tukaj nima skoraj nikakršnega resnega dela saj edino kar lahko naredi, da gre na dom od osumljenca in se z njim pogovori, dokaze in ugotovitve pa nato predstavi tistemu, ki ga je najel.

V končni fazi delo detektiva ni tako zanimivo, kot to vidimo v filmih, a naj vas to ne odvrne od tega poklica, saj je še vseeno krepko zanimiv. Za kaj več razburjenja pa boste po vsej verjetnosti morali detektivsko storitev iti opravljati v kakšno izmed večjih držav, kjer je tudi stopnja kriminala veliko višja, kot pri nas.

https://www.youtube.com/watch?v=R06rmeO14Ik

Članki iz iste kategorije: