Ne morem si izposoditi kombija, ker imam samo izpit B. Ali pač?

Vas je preveč za v avto in premalo za na avtobus? Načrtujete izlet s kolesi po tujini, pa ni primernega avtomobila za prevoz koles in prtljage? Ali pa imate s prijatelji zabavo in potrebujete organiziran prevoz domov? Mogoče izlet z otroki za rojstni dan sina ali hčere… Vsekakor kombi pride prav ob marsikateri priložnosti, ni pa takšna nuja in tudi doma verjetno nimate takšnega prostora, da bi imeli svojega. Če pa ga že želite kupiti, ga lahko najprej poskusite. V vseh teh in še več drugih primerih pride prav izposoja kombija.

Kombi navadno ni najboljša možnost za dolgotrajna potovanja (ni pa nujno!), saj je za takšne namene bolj primeren avtodom, v katerem lahko dejansko živimo, je pa toliko bolj primeren za krajše izlete z več ljudmi. V primerjavi z najemom avtobusa je pri izposoji kombija dobra plat ta, da za voznika ni potreben noben poseben izpit, ampak je dovolj B kategorija, ne glede ali je kombi večji ali manjši. Seveda se bo marsikateri voznik vajen manjših avtomobilov ustrašil večjega, daljšega in bolj širokega vozila, vendar z nekaj vaje in prevoženih kilometrov v kombiju, strah postane preteklost. Poleg tega dandanes na cestah srečujemo vse več širokih in velikih avtomobilov, ki po izgledu in po načinu upravljanja precej podobni kombijem, za katere je potreben le izpit B kategorije, zato bi bilo čudno da bi potrebovali poseben izpit za kombi. Nekateri avtomobili so že tako veliki, da sploh ne moremo potegniti nedvoumne meje za kategorijo kombija in kategorijo osebnega avtomobila.

Zato naj vam izpit B kategorije ne zavrača misli o izposoji kombija. Seveda pa preden greste zares na pot, prevozite nekaj ovinkov, da se navadite na velikost vozila in boste pripeljali sebe in svojo druščino na cilj in domov cele in zdrave.

Članki iz iste kategorije: