Jezikovni tečaji – brez muje se še čevelj ne obuje!

Na stari slovenski rek, ki sem ga zapisal v naslovu, sem naletel pri prebiranju časopisnega članka o jezikovnih šolah, kjer so vsi učitelji v en glas ponavljali, da jezikovni tečaji sami po sebi ne zagotavljajo znanja jezika. Da se jezika naučiš, je v prvi vrsti potrebnega veliko učenja, truda in vaje, saj se znanja ne da »vliti v glavo«, temveč si ga predvsem pridobimo s trudom. In morda so, po mnenju učiteljev jezikov, ravno zato veliko bolj uspešni tisti jezikovni tečaji, pri katerih učnim uram sledi izpit, ki vam zagotavlja nek mednarodno priznani certifikat. jeziki-govor»Interni« izpiti samih jezikovnih šol namreč na trgu ne štejejo kaj dosti, certifikat pa dejansko priča o našem znanju in nam lahko na primer koristi pri iskanju zaposlitve. In če nas čaka takšen izpit, se pri učenju seveda precej bolj potrudimo, kot bi se sicer, to pa pomeni tudi, da se naučimo več. Ljudje smo pač po naravi narejeni tako, da smo veliko bolj nagnjeni k opravljanju neprijetnih reči, če smo v to prisiljeni – in neprijetno učenje je lahko zaradi grožnje s padcem na izpitu pač bolj učinkovito.

Jezikovni tečaji v tujini prispevajo k boljši konverzaciji v tujem jeziku

Jezikovni tečaji so seveda veliko bolj uspešni tudi, če teoretičnemu delu v šolskih klopeh sledi še praktičen del – konverzacija v tujini. To pomeni, da ni dovolj, da v znanje vložimo svoj trud – potreben je tudi finančni vložek! Seveda se lahko v ta namen odločimo za učenje jezika v tujini, ali pa se tja odpravimo zgolj na izlet ali na obisk prijateljev ali daljnih sorodnikov – razlike dejansko ni, kajti glavno je, da nam je preprečeno komuniciranje v materinščini in moramo, hočeš nočeš, uporabljati tuj jezik. Jezikovni tečaji v tujini so tako zlasti priljubljeni med mladimi, ki si med počitnicami dejansko lahko vzamejo čas za bivanje in učenje v tujini, zaposlenim pa to običajno ne uspe. Zato se raje odločijo za učenje jezika doma, nato pa znanje nadgrajujejo in izpopolnjujejo med bivanjem v tujini zaradi dopusta ali tudi krajšega izleta.

Če želimo od tečaja v tujini iztržiti največ kar se da, je najbolje, da se v tujini ne obkrožimo s slovensko govorečimi prijatelji, saj bomo v tem primeru preveč uporabljali slovenski jezik. V kolikor se bomo torej obkrožili s tujci in z njimi komunicirali v učečem se jeziku, bomo na koncu tečaja zagotovo zadovoljni z nivojem doseženega znanja.

Zaupajte strokovnjakom – zaupajte agenciji Lta, organizatorju jezikovnih potovanj

Da bi za vaš denar dobili največ, se obrnite na agencijo Lta. Le-ta ponuja tečaje za vse starostne skupine. Spoznali boste namreč, da za udeležbo na jezikovnem tečaju niste nikoli prestari. V njihovi imenitni ponudbi so jezikovni tečaji za otroke in mladino, jezikovni tečaji za odrasle in poslovneže ter jezikovni tečaji za starejše ljudi. Ker dajejo kakovost na prvo mesto, saj štejejo le zadovoljni tečajniki, sodelujejo le z vrhunskimi šolami v tujini, pri čemur so nekateri izmed programov celo dobili laskavo oznako PREMIUM, ki je še dodatna potrditev presežka tečaja, ki ga ponujajo. Več napotkov pred udeležbo tečaja v tujini pa preberite na njihovi spletni strani.

Članki iz iste kategorije: