Tepihi za avto - gumijasti

Zavarujemo svoj avto pred umazanijo

Tudi, če smo izredno pazljivi, bomo v vozilo s čevlji prinesli raznovrstno umazanijo. Tako se listje, kamenčki, prah ter voda naberejo na preprogi. To pa jo sčasoma poškoduje in lahko pusti dokaj neprijeten vonj v našem vozilu. Če v avtomobilu jemo, pa se drobtine, maščoba in drugi delčki hrane tudi prično nabirati na tleh. To pa pusti zelo trdovratne madeže in pokvari izgled notranjosti. Na srečo so avto tepihi odlična rešitev za vse prej omenjene težave. Poleg tega pa jih brez težav odstranimo in umijemo, ko postanejo umazani.

Čistoča ohranja vrednost našega vozila

Dejstvo je, da že z majhnimi dodatki lahko do velike mere zaščitimo vrednost našega vozila. Avto tepihi spadajo med te dodatke, saj so:

  • Cenovno ugodni za nakup
  • Lahko jih kupimo v različnih oblikah, velikostih in barvah
  • Lahko jih namestimo sami

Dandanes so kupci zelo zahtevni, kar se tiče ohranjenosti rabljenih vozil. Tako lahko zastarani madeži močno znižajo končno ceno našega avtomobila, ki bi ga radi prodali. S tepihi za avto pa se izognemo poškodbam preproge ter nabiranju umazanije v predelih prostora voznika, sovoznika ter zadnjih sedežih.

Različni materiali tepihov za avto

Ko bomo kupovali tepihe za avto, bomo imeli na voljo različne materiale izdelave. Najbolj popularna sta trenutno:

Tekstilni avto tepihi

Tekstilni tepihi so odlični za zadrževanje umazanije s čevljev. Očistimo jih lahko tako, da jih preprosto odstranimo iz vozila in jih otresemo. Možno pa je tudi, da jih posesamo v ali izven vozila. Za odstranitev neprijetnih vonjev, pa je možno uporabiti čistilo za tekstil.

Tepihi za avto - tekstilni
Tekstilni tepihi za avto

Gumijasti avto tepihi

Guma je izredno odporen material, ki zadrži vodo, umazanijo in drugo nesnago. Tudi, če v vozilo prinesemo žvečilni gumi, ga bomo lahko kasneje brez težav odstranili. 

Gumi tepihi za avto Gledring za Peugeot 308 SW 0162fl

Obe vrste tepihov sta dobri izbiri. Guma je priporočena, če potrebujemo robustno zaščito pred mokrimi čevlji, blatom ipd. Tekstil pa je odličen material, če vozilo večinoma vozimo znotraj mesta.

Generični ali tipski tepihi

Na spletni strani www.withcar.hr bomo zasledili generične in tipske avto tepihe. Generični so mišljeni za uporabo v vseh vozili. Hitro pa se zgodi, da niso primernih mer za naš avto. Tako se morda ne bodo najbolje prilegali in jih bomo mogli do neke mere odrezati.

Tipski tepihi pa so mišljeni za točno naš model in znamko vozila. Tako bomo prepričani, da se bodo popolnoma prilagajali voznikovemu, sovoznikovem in prostoru za noge pri zadnjih sedežih.

V ponudbi prej omenjene spletne strani lahko zasledimo kakovostne tepihe za avtomobile vseh vrst in znamk. Obenem pa imamo na voljo za nakup različne nadomestne dele za veliko osebnih in industrijskih vozil.

Članki iz iste kategorije: