4 nasveti za spletni zaslužek

Ali že dlje časa iščete priložnosti za dodaten mesečni prihodek, pa nikakor ne najdete prave? Ali namesto košenja trave, pomivanja oken in brisanja prahu čas raje preživite za računalnikom? Če imate povezavo z internetom, zagotovo obstaja način, da zaslužite nekaj denarja. Koliko, je odvisno predvsem od vas samih, seveda pa nekaj tudi od znanja, izkušenj in sreče. »Poskusiti ni greh,« pravijo.spletni zaslužekPredstavljamo vam 4 priljubljene načine za doseganje spletnega zaslužka. Prav tako pa vam priporočamo, da obiščete spletno stran Svet računalništva, kjer boste našli kopico dodatnih nasvetov, kako zaslužiti na internetu.

Spletna trgovina

Prva možnost za ustvarjanje spletnega zaslužka je povsem logična. Ustanovimo lahko podjetje, postavimo spletno trgovino, si poiščemo dobavitelja, izdelke dodamo na splet in jih pričnemo prodajati. Morda se sliši enostavno, a verjemite nam, da je resnica daleč od tega. Konkurenca je v večini dejavnosti zelo velika, ogromno sredstev pa je potrebno vložiti tudi v oglaševanje, saj se zanašati zgolj na organski promet iz spletnih iskalnikov ni najbolje. Ta možnost je torej primerna predvsem za ljudi, ki imajo začetni kapital, pripravljeni pa so tudi sprejeti tveganje.

Oglasi na spletni strani

Pri prikazovanju oglasov na spletni strani je tveganje mnogo manjše, tudi začetni kapital skorajda ni potreben, seveda pa so zato tudi možnosti za visoke zaslužke manjše. Sistem deluje nekako tako. Postavimo spletno stran, na njej objavljamo zanimive vsebine, vanje pa umestimo oglase (npr. Google AdSense oglase). Plačani smo za vsak klik na oglas. Logično torej je, da več kot imamo obiskovalcev, več klikov lahko pričakujemo, posledično pa tudi večje zaslužke. Gre za odlično možnost zaslužka na dolgi rok, dobro pa je, da poznamo vsaj osnove optimizacije spletne strani.

Partnerski programi

Tudi pri partnerskih programih gre običajno za oglaševanje na spletni strani. Preprosto povedano gre za to, da oglašujemo izdelke ali storitve neke spletne trgovine, nato pa smo za vsako prodajo, ki je izvedena preko naše partnerske povezave, deležni provizije (npr. 20 % od vrednosti prodaje). Oglašujemo lahko na svojih spletnih straneh, ponavadi pa se dobro obnese tudi promoviranje na socialnih omrežjih (npr. na Facebook) ter prek e-pošte. Za slednjo možnost potrebujemo kakovostno e-mail listo, vsi e-naslovi pa morajo biti pridobljeni s soglasjem. Prav tako mora imeti vsak posameznik, ki nam je zaupal svoj e-naslov, možnost odjave oz. izpisa z liste.

Prodaja »gigov« na platformi Fiverr

Četrto možnost za ustvarjanje spletnega zaslužka nudi platforma Fiverr, kjer lahko kreiramo najrazličnejše »gige«. Ti so lahko pisanje vsebin, snemanje ali izdelava videov, objavljanje člankov na blogih, popravki spletnih strani, dizajniranje logotipov, oglasnih pasic ali česarkoli drugega, prevajanje besedil, snemanje zvoka, programiranje, oglaševanje, izdelava raznih raziskav, … Cena osnovnega giga je 5 $ (ponudnik giga dobi 4 $), možno pa je kreirati tudi napredne gige, za katere cene postavimo sami.

https://www.youtube.com/watch?v=DigfjBI-mxA

Članki iz iste kategorije: