Prilagodljiv način gostovanja spletnih strani

Pri izbiri gostovanja oziroma hostinga imamo na voljo več paketov. Te vsebujejo različne konfiguracije strežnikov. Dobro je, če poznamo osnovno delovanje teh strežnikov, saj bom tako zagotovili učinkovito delovanje naše spletne strani. Podjetniki in drugi uporabniki se vedno bolj pogosto odločijo za VPS hosting, saj je izredno prilagodljivo. To je zelo priročno za uporabnike, ki želijo ustvariti edinstveno spletno stran z uporabo lastne HTML in druge kode. Obenem pa lahko dodatne zmogljivosti strežnika zakupimo, če se naše potrebe po pasovni širini, moči procesorja in prostoru povečajo.

Z uporabo virtualnega hostinga zagotovimo dobro delovanje spletne strani

Najbolj cenovno dostopen način za hosting je deljen. Deluje tako, da je na enem strežniku več deset, sto ali tisoč lastnikov spletnih strani. Te si delijo zmogljivosti strežnika med seboj. Načeloma to ne predstavlja tehničnih težav. Je pa res, da lahko pride do upočasnitve določenih spletnih strani, če ima ena ali več strani povečan obisk. Vsi uporabniki si delijo pasovno širino in moč procesorjev, zato je mogoče, da pride do nesorazmernega deljenja sredstev samega strežnika.

VPS hosting
Podjetniki in drugi uporabniki se vedno bolj pogosto odločijo za VPS hosting, saj je izredno prilagodljivo.

Delovanje VPS hostinga pa je popolnoma enako, vendar z eno pomembno razliko. Sredstev si posamezni uporabniki ne delijo z nikomer, ampak jih koristijo samo za svojo uporabo. Tako je zagotovljeno, da bomo vedno imeli vso moč strežnika na voljo, ki smo jo zakupili v paketu hostinga.

VPS strežnik je možno nadgraditi

Velika prednost VPS strežnika je ta, da ga je moč nadgraditi. V drugih načinih gostovanja moramo spletno stran prenesti na drug in močnejši strežnik, ko se naše potrebe povečajo. Pri VPS hostingu pa za to ni potrebe. Hitrost pasovne širine, število procesorjev in procesorskih jeder, ter prostor za shranjevanje podatkov lahko nadgradimo. To je izredno priročno, če se potrebe naše spletne strani sčasoma ali pa tudi nepričakovano povečajo. Tako ne bo potrebe po premikanju same strani, kar lahko za več ur ali dni onemogoči obisk naše domene. 

Uporaba edinstvene spletne kode je možna z virtualnim strežnikom

Pri deljenem in drugem načinu hostinga moramo slediti določenim standardom pri uporabi HTML, CSS, JavaScript in druge kode. S tem sicer ni nič narobe, vendar smo omejeni, če želimo uporabiti edinstveno kodo in vtičnike pri izdelavi naše spletne strani in njenem vzdrževanju. Pri VPS hostingu pa te omejitve ni, saj lahko uporabimo kakršnokoli kodo. To nam omogoča veliko mero prilagodljivosti pri izgradnji same strani in njenih interaktivnih elementov. Pomembno pa je tudi omeniti, da je virtualni strežnik zelo odporen na hekerske napade in viruse, kar poveča varnost shranjenih informacij, kot so uporabniški računi, elektronski naslovi strank ipd.

Članki iz iste kategorije: