Najpomembnejše karakteristike za gostovanje spletne strani

Poleg zanesljivosti in hitrosti je ključna lastnost učinkovitega gostovanja spletne strani tudi visok nivo varnosti. S pomočjo sodobno zasnovane programske opreme lahko poskrbimo za najvišji možni nivo antivirus ter antispam zaščite. Tako se dovolj uspešno preprečujejo morebitne možnosti okužb spletnih strani pa tudi pošiljanja vsiljene pošte na e-poštne račune.

Različni paketi spletnega gostovanja

Spletno gostovanje je torej storitev, ki omogoča najem spletnega prostora na strežniku. Namenjeno je zlasti za spletne strani in za elektronsko pošto. Tovrstna storitev pa se koristi tako, da pri ponudniku gostovanja zakupite določeno vrsto paketa.

SSL certifikat je lahko označen tudi kot majhna podatkovna datoteka. Ta kriptografsko vzpostavlja šifrirano povezavo med spletnim strežnikom in brskalnikom.

Paketi za spletno gostovanje spletne strani se med seboj razlikujejo predvsem glede na ceno, prostor na disku, število spletnih strani, mesečni prenos podatkov, število parkirnih domen. Ko je spletna stran nameščena na paket gostovanja in ko je nameščena tudi domena, je stran vidna na svetovnem spletu.

Vsak SSL certifikat omogoča določeno stopnjo varnosti

SSL certifikat je lahko označen tudi kot majhna podatkovna datoteka. Ta kriptografsko vzpostavlja šifrirano povezavo med spletnim strežnikom in brskalnikom. Takšna povezava pa zagotovi, da prav vsi podatki, ki se prenašajo, ostanejo zasebni.

Na voljo jih je več vrst. Prav vsak med njimi pa omogoča določeno stopnjo varnosti. Glede na vrsto storitve, ki jo ponujate na svojih spletnih straneh, se morate odločiti za primerno izbiro.

Kdo se odloči za nakup poslovnega SSL certifikata

Ena od možnih izbir je tudi SSL poslovni certifikat oziroma takšen za organizacije. Pogosto se zanj odločijo korporacije, vlade ter še drugi subjekti, ki svojim obiskovalcem želijo omogočati dodatno stopnjo zaupanja. Takšen tip nudi visoko varnost, obenem pa se lahko koristno uporablja tudi za podpisovanje dokumentov, za overjanje odjemalca ter podobno.

Članki iz iste kategorije: