Kako se znebiti visokih računov za elektriko?

Mislim, da večina izmed vas ve, kaj pomeni živeti z nizkimi dohodki in visokimi računi za električno energijo. Vsak mesec, ko prispejo računi, verjetno razmišljate o tem, kako preživeti preostanek meseca, če takoj plačate račune. Tudi jaz sem to počel.

Sem navaden delavec v tovarni in nimam velike plače, imam pa zato visok račun za elektriko. Sploh ne vem, kako, saj z ženo in otrokom živimo v eni ne tako veliki hiši.

Stroški se morajo zmanjšati

Delam že več let, in ko pogledam nazaj, se zavem, da delam samo za preživetje. Ko poravnam vse račune, je preostanek meseca podoben životarjenju. Ker s toliko denarja, si moja družina ne moremo privoščiti nekakšnega lagodnega življenja.

Žena ne dela, ker ima z otrokom veliko obveznosti. Znesek, ki ga zaslužim, bi za tričlansko družino moral zadostovati, vendar pa pogosto ni dovolj. Otrok raste in nenehno potrebuje nove stvari. Včasih sem opravljal dve službi, samo da bi zaslužil dovolj. Vse bi naredil, da bi ugodil potrebam svoje družine.

Moja žena me je nekoč prosila, naj preneham opravljati dve službi hkrati, ker to ni dobro zame. Predlagala je, da prihranimo pri nekaterih stvareh in na takšen način zmanjšamo stroške. Res nisem vedel, kje bi nam še lahko trgal od ust, da bi nam spet šlo dobro. Mislil sem, da ne bi bilo slabo zmanjšati določene stroške, kot je električna energija.

A je to edini način?

Niskoli nisem bil na tekočem z vsemi možnimi načini varčevanja. Enostavno sem šel po hiši in izklopil tisto, česar ne potrebujemo. In potem sem pri nekem pogovoru s svojim sodelavcem izvedel o čudežnem triku, ki zmanjša porabo elektrike. Trik, ki lahko drastično zmanjša račun za električno energijo.

To je magnet, ki se namesti na števec in na tak način upočasni obračanje številčnice. To je neverjetno močan magnet. Vendar takšnega magneta nisem imel, a mi je kolega dejal, naj me ne skrbi, ker mi ga bo on nabavil, saj ga uporablja že vrsto let.

Čez nekaj dni ga je prinesel in mi tudi pomagal, da sem ga namestil na števec. Bil sem zelo vznemirjen. Takoj sem pomislil na nižji račun in na to, kako mi ne bo treba več životariti do konca meseca. Pomislil sem, koliko vsega si bomo spet lahko privoščili.

Naslednji mesec, ko je prišel račun, so se moja pričakovanja izpolnila. Račun je bil veliko manjši! Bil sem srečen, a ne dolgo. Tisti večer so po dnevniku povedali, da so električarji te magnete odkrili pri nekaj državljanih. Kazen, ki so jih morali plačati, je bila ogromna. Gre za številko, ki je bila veliko večja od zneska, ki ga jaz zaslužim v enem letu.

Takoj sem se počutil slabo. Počutil sem se krivega, kot da sem tudi jaz eden izmed njih. Pa saj sem tudi bil, samo da pri meni niso našli tega prekletega magneta. Takoj sem prenehal s tem. Nisem želel biti del tega – te goljufije. Upal sem, da nekje le obstaja varen in zakonit način varčevanja z električno energijo. Zato sem začel uporabljati napravo Tesla Saver ECO, ki je povsem zakonita. Z nestrpnostjo pričakujem prvi račun za elektriko.

Preberite si, kako vam lahko energetsko svetovanje koristi, da si boste znižali stroške za porabljeno energijo.

Članki iz iste kategorije: