cevni grelci

Zelo zmogljivi električni cevni grelci nudijo širok spekter različne uporabe

Med različnimi ogrevalnimi sistemi so električni cevni grelci med najbolj razširjenimi. Tovrstne grelce najdemo v pečicah, pralnih strojih, fritezah in še marsikje drugje. Kot že ime pove, so to nekakšne grelne tuljave, ki se krivijo lahko v različne oblike. Zato so vsestransko uporabne in namenjene različnim potrebam.

Vsi električni cevni grelci delujejo na osnovi infrardečega gretja, ki popolnoma ustreza paleti različnih potreb po ogrevanju različnih snovi. Tovrstni grelci oddajajo instantno in usmerjeno toploto, zaradi česar so tudi izjemno učinkoviti, saj je izguba pri segrevanju izjemno majhna.

Glavne značilnosti električnih cevnih grelcev

Poleg tega, da se električni cevni grelci lahko krivijo glede na potrebe in želje naročnika, je zanje značilno, da so izdelani iz nerjavečih materialov ali pa iz inkoloja, v primeru večjih temperaturnih obremenitev. Njihov močan zunanji ovoj jim daje odlično toplotno prevodnost, zato je izguba toplote minimalna.

cevni grelci
Na trgu obstaja veliko različnih tipov grelcev, električni cevni grelci pa predstavljajo eno boljših rešitev.

Glavni sestavni del električnih cevnih grelcev je grelna tuljava z različnim zunanjim premerom. Ta je različno ukrivljena, zato so električni cevni grelci različnih oblik. Zmogljivost tovrstnih grelcev je zelo različna in je odvisna od nazivne moči grelca, plašča in oblike grelca. Najzmogljivejši grelci se uporabljajo predvsem za industrijske potrebe, gostinske obrate in druge storitve. Kadar izbirate električne cevne grelce je pomembno, da so izdelani iz kakovostnih materialov, ki jim zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

Različne vrste električnih cevnih grelcev zagotavljajo njihovo vsestransko uporabnost

Kadar iščete najbolj primerno rešitev za ogrevanje različnih snovi, predstavljajo električni cevni grelci najbolj vsestransko rešitev za veliko število potreb. Zato nam je danes na voljo tudi najbolj širok spekter tovrstnih grelcev, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede na to, katero snov z njimi ogrevamo. Zato jih delimo v različne skupine.

Med električne cevne grelce uvrščamo potopne, zračne in oljne grelce. Kot že ime pove, so potopni grelci namenjeni temu, da jih potopimo v tekočino, ki jo želimo segrevati. Najdemo jih v bojlerjih, kotlih, gospodinjstvu in v različnih vejah industrije. Druga skupina električnih cevnih grelcev so zračni grelci, ki so namenjeni segrevanju zraka. Te najdemo na primer v pečicah. In zadnja skupina so oljni grelci, ki so namenjeni segrevanju olja.

Članki iz iste kategorije: