Vse o digitalnem klavirju

Ste začetnik, ki mu glasba in igranje počasi priraščata k srcu? Morda že izkušen glasbenik, ki se že od nekdaj želi naučiti igrati tudi na klavir? Ali pa profesionalni pianist, ki pri svojem delu potrebuje odličen glasbeni inštrument? Prav za vse pride v upoštev električni klavir, ob katerem boste lahko rasli, se razvijali, uživali ter razvijali svoje sposobnosti igranja na klavir.

Moderne vrste digitalnih klavirjev skrbijo za to, da bo izkušnja igranja na klavir čim boljša ter čim bolj enostavna, zato združujejo najnovejša spoznanja iz sveta tehnologije. Na tržišče prihajajo s številnimi različnimi zvoki, polno obteženimi klavirskimi tipkami, ki bodo še povečale občutljivost dotika, kvalitetnim ohišjem, številnimi različnimi funkcijami in še bi lahko naštevali.

Elegantni in moderni dizajni se popolnoma zlijejo z vsako sobo ali dnevnim prostorom. Ker so kompaktne velikosti, bodo našli svoje mesto tudi tam, kjer tradicionalni klavirji zaradi svoje velikosti ne morejo stati.

Kaj so pravzaprav digitalni oziroma električni klavirji? To so električni glasbeni inštrumenti, ki proizvajajo mehanske zvoke. Prvi električni klavir so izumili leta 1920, njegova priljubljenost je začela rasti v 50. letih prejšnjega stoletja in svoj vrh dosegla v 70. letih. Digitalni klavirji se v nasprotju s klasičnimi ne razglašujejo, poleg tega pa niso občutljivi na temperaturo ali vlago. So veliko lažji in zasedejo manj prostora, zato so odlična rešitev tudi za manjša stanovanja ali garsonjere. V današnjem času pa je pomemben še en dejavnik – digitalni klavirji so tudi bistveno cenejši. Ker imajo vgrajen metronom in možnost igranja na slušalke, vas ob igranju ni potrebno skrbeti, da boste motili mir in zaslužen počitek svojih sosedov.

Kaj pa zvok električnega klavirja? Zvok je večstopenjski stereo posnetek pravega koncertnega klavirja, zajet pa je v več jakostnih stopnjah. Zato je zvok celo boljši kot pri cenejših modelih klasičnega klavirja. Poleg tega pa lahko ustvarjate tudi z drugimi zvoki, ki jih digitalni klavir ponuja. Nekateri modeli nudijo kar celo glasbeno spremljavo.

Električni klavir za svoje delovanje potrebuje le električno napajanje, medtem ko klasični potrebuje primerno temperaturo in vlažnost v prostoru. V primeru, da teh pogojev prostor ne izpolnjuje, lahko akustični klavir kaj hitro postane razglašen. To se vam pri digitalnem klavirju seveda ne bo zgodilo, tako boste z njim prihranili tudi denar za uglaševalca.

Želimo vam pametno izbiro digitalnega klavirja!

Članki iz iste kategorije: