Magento modul – kaj je in zakaj se uporablja?

Spletno nakupovanje je vse bolj razvito, saj vedno več ljudi zaupa spletnih trgovinam. Nakupovanje preko spleta je dandanes hitro, varno, pregledno in predvsem udobno. Ni nam potrebno hoditi po trgovinah in iskati po policah, če lahko preprosto nakupimo želeno dobrino iz domačega naslonjača. Seveda je ravno zaradi tega razvoj spletnih trgovin izjemno velik. Spletne trgovine pa seveda delujejo na določenih CMS sistemih za učinkovito upravljanje. Eden izmed najbolj razširjenih odprtokodnih sistemov za večje spletne trgovine je gotovo Magento. Da bomo razumeli, kaj je to Magento modul moramo najprej razumeti, kaj je to Magento.

V Magento odprtokodni sistem z lahkoto vnesemo kar 10 tisoč različnih artiklov za prodajo, saj nudi ogromno možnosti že v osnovi – brez dodatnega programiranja. Seveda pa je Magento CMS znan tudi po tem, da ima redne posodobitve, ki odpravljajo morebitne napake in varnostne luknje. Ti platformi namreč zaupajo številna izjemno znana podjetja po vsem svetu. In kar je pri tem še najboljše – lahko jo programiramo po željah lastnika spletne strani.

Magento modul in programiranje
Programiranje Magento modulov je ena izmed odličnih razširitev, ki jo lahko naredimo za spletno trgovino. Magento modul namreč zagotavlja določene funkcije spletne trgovine, ki jo potrebujemo – pa naj bo to košarica, podpora kreditnim karticam ali ostali moduli, ki si primerni za spletne trgovine. V primeru, da želite dodati določeno funkcionalnost v spletni trgovini, vam lahko programerji za Magento modul to uresničijo. Možnosti so neomejene.

Magento modul ima lahko različne funkcionalnosti. Od uvoza, izvoza produktov, pa do podpore računovodskim programom, plačevanje z Moneto in drugimi plačilnimi sredstvi. Potrebno je nareč le definirati, kaj mora Magento modul vsebovati, nato lahko ponudniki izdelave modulov vaše zahteve uresničijo. Nič lažjega za vašo spletno trgovino!

Članki iz iste kategorije: