Tisk na DVD

English: dvd burner operating with cover removed
(Photo credit: Wikipedia)

Danes poznamo različne medije, kamor se lahko shranjujejo podatki. Najbolj razširjeni so še vedno CD-ji in DVD-ji. Lahko jih uporabljamo za shranjevanje praktično prav vseh podatkov, ki jih potrebujemo. Mogoče so včasih ljudje vse to shranjevali v posebno velike fascikle, poleg vsega pa so morali tiskati, danes temu ni tako. DVD-je in CD-je uporabljajo že tudi v zdravstvu in povsod drugod. DVD-ji so uporabni prav tako za shranjevanje različnih posnetkov, ki so nam ostali v spominu. Poleg vsega lahko DVD personaliziramo. Kako? S tiskom na površino DVD-ja. Povsem enostavno.

Na trgu obstaja veliko različnih tiskarn, ki tiskajo na DVDje. To je lahko odlično poslovno ali promocijsko darilo bodisi za shranjevanje promocijskih materialov, katalogov ali pa za multimedijske predstavitve. Pri tem pa je potrebno poudariti, da mora biti tisk na DVD kar se da kvaliteten, da je izdelek estetski na izgled. Kvalitetno oblikovana in tiskana gradiva so le še dodatna vrednost za obdarovanca, podjetje ali posameznika.

Kako tiskamo na DVD?
Lahko tiskamo z digitalnim tiskov, ki je sicer primeren za manjše količine tiska (do 1000 kosov). Takšen način tiska je veliko bolj prilagodljiv in ugoden za manjše naklade. Lahko tiskamo tudi s pomočjo sitotiska, kar se priporoča za večje količine. Sitotisk da kvaliteten in profesionalen izgled. Primeren je za večje količine, kjer je grafika v veliki večini pokrita z eno barvo.

Za katero vrsto tiska se boste odločili pa je povsem odvisno od vas. Količina vsekakor ni težava, saj se lahko poskrbi tudi za manjše naklade. DVD-ji se lahko potiskajo in začitijo z mat ali gloss sijajem, kar daje dodatno vrednost in lep izgled končnemu izdelku. Sitotisk ne zahteva dodatnega lakiranja.

Večina današnjih podjetij, ki se ukvarjajo s tiskom na DVD ponujajo celostno storitev – od shranjevanje podatkov na DVD do samega tiska in izgleda le tega. Dejansko tisk na DVD zahteva nekaj grafičnih veščin. Vsekakor pa je personalizacija DVD-ja lahko odlična izbira za vsakogar – pa naj bo za podjetje ali posameznika. Omejitve ni.

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije: