Okvirji za korekcijska očala

Izbira okvirjev za korekcijska očala je ogromna. Razlikujejo se po sami obliki okvirja, po obliki in materialu nosnega nastavka ter po debelini držal. Pomembno je, da se z izbranimi okvirji počutimo udobno ter da so nam všeč tudi iz samega estetskega videza. Šele ko sta ta dva pogoja izpolnjena bomo očala redno nosili, s čimer bomo seveda preprečili nadaljnje kvarjenje našega vida.

Okvirji za očala morajo tudi ustrezati vašemu načinu življenja. V kolikor se veliko ukvarjate s športom je pomembno, da okvirji trdno stojijo na vaši glavi, če pa z očali samo berete so le-ta lahko bolj ohlapno nameščena.

Glede stila življenja se očala razlikujejo tudi na takšna, ki jih nosite v poslovne namene ter očala za bolj neformalno uporabo. V poslovnem svetu se največ nosijo očala ovalne ali pravokotne oblike z nevtralno barvo okvirjev, običajno pa so očala za poslovni svet tudi tanjša. V neformalnem svetu lahko izražate svojo individualnost z okvirji, ki so bolj živih barv z zanimivimi detajli. Tako kot pri oblačilih pa se modne smernice vsako leto spreminjajo tudi pri okvirjih za očala, vendar vsem trenutno moderna očala niso všeč ali pa modna oblika ne ustreza obliki obraza, zato se nekateri klasični modeli dobijo vsa leta in nikoli ne zastarajo.

Če ne želimo, da očala na vas izstopajo lahko izberete tanke, skoraj neopazne okvirje nevtralne barve. V kolikor s tem niste obremenjeni pa se vam odpira cela paleta možnosti, tako glede na barvo in debelino okvirjev kot tudi glede na samo obliko. Vendar vsaka oblika očal ne pristoji vsaki obliki obraza, zato je najbolje, da očala pred samim nakupom pri optiku tudi poskusite, se z njimi pogledate v ogledalo in jih nosite vsaj deset minut. Tako boste dobili vsaj približen občutek ali vam okvirji odgovarjajo. Nakup prvih poceni očal pogosto ni najboljša rešitev, saj se zna zgoditi, da vas bodo že po kratkem času začela tiščati, imeli boste občutek teže na obrazu, lahko pa se vam zgodi, da vam morda samo barva izbranih okvirjev ne bo več všeč. Pri nakupu bodite pozorni tudi na to, da so okvirji izdelani kvalitetno ter da so stekla v okvirje dobro nameščena.

 

Članki iz iste kategorije: