pasji povodec

Ovratnice za pse so lahko polzatezne

Obstajajo tudi ovratnice za pse, ki so izdelane iz usnja, vendar niso v celoti sestavljene iz usnja. Sestavni del teh ovratnic je tudi verižica. Določenim pasmam psov takšne ovratnice za pse ustrezajo bolj kot tiste, ki so izdelane iz bombaža. Eden od razlogov je lahko ta, da so psi različnih pasem različno grajeni, kar se tiče oblike glave, dolžine vratu, dolžine šap in tako dalje. Psi so pametna bitja, in če lastnik ni pazljiv in ne izbere prave ovratnice za pse, lahko pes hitro spravi ovratnico z vratu. Pravo ovratnico za takšne pse je mogoče najti v spletni trgovini Pasja štacuna pod imenom polzatezna ovratnica.

Ovratnice za pse, ki ne cukajo

Najbolje je uporabljati ovratnice za pse vsak dan, vendar bolj kot za kar koli drugega le za identifikacijo štirinožnega ljubljenca, če se ta izgubi. Sicer je veliko bolj priporočljivo uporabljati oprsnico za psa, ki je prav tako na voljo v spletni trgovini s kakovostnimi izdelki za pasje ljubljence, velike in majhne, z imenom Pasja štacuna. Še posebej je namesto ovratnice za pse priporočljiva oprsnica za takšne pse, ki svojega lastnika radi povlečejo, da mora ta kar teči za svojim psom. Lastnik psa se mora do svojega ljubljenca obnašati spoštljivo in zanj primerno skrbeti ter mu privoščiti le najboljše pripomočke.

pasji povodec

Ovratnice za pse so skladne z zakonom

Z najboljšimi pripomočki je mišljeno to, da mora lastnik psa, ki naj bi bil človekov najbolj zvest prijatelj, poskrbeti, da bo psu čim bolj udobno, da bo varen tako pes kot vsi okrog psa. Ker pa ne želi sebe poslati v zapor in tako pustiti psička samega, mora poskrbeti, da ravna v skladu s slovensko zakonodajo. Zakon o spremembi in dopolnitvi Zakona o zaščiti živali namreč predpisuje, da mora na javnem mestu lastnik voditi psa na povodcu. Ko nista na javnem mestu, lahko lastnik, če ve, da pes ne bo ušel, pusti psu, da prosto teče in galopira naokoli.

Članki iz iste kategorije: