Osvetlimo svoj dom z LED svetili

Primerna osvetlitev prostora je pomembna iz številnih razlogov. Veliko raziskav je bilo narejenih na temo dobrega počutja in količine svetlobe v naši hiši. Dejansko je premočna ali prešibka svetilnost lahko negativna za naše umsko stanje kot tudi dobro fizično počutje. Nakup luči pa je vedno dokaj velik izziv, saj imamo na voljo ogromno različne izbire. Priporočljivo je, da raziščemo prednosti, ki jih imajo LED vgradna svetila, saj porabijo zelo malo električne energije. Obenem pa nudijo svetilnost, ki je primerna za gledanje televizije, delo, branje in druge aktivnosti.

LED svetila imajo dolgo življenjsko dobo.

LED vgradna svetila so energijsko učinkovita

Zadnja leta je mogoče opaziti vedno večjo uporabo LED svetil. Lastniki malih in večjih domov jih uporabljajo za razsvetljevanje okolice in tudi notranjosti svoje nepremičnine. Tukaj je potrebno izpostaviti dejstvo, da so vgradna svetila LED zvrsti izredno energijsko učinkovita. Porabijo približno 90% manj električne energije, kot klasične halogenske izvedbe. Ker samo svetlobo proizvaja polprevodnik, je lahko svetilo izredno majhno, odda pa veliko količino svetlobe. Omenjena lastnost nam omogoča, da z njimi učinkovito opremimo dnevno sobo, spalnico, kopalnico in druge prostore v naši hiši. Pri tem pa ne bo potrebno, da bi luči visele s stropa ali drugače zavzemala veliko prostora v našem domu.

Svetila, ki se ne segrevajo

Najbolj nevarna lastnost vseh halogenskih svetil je ta, da se pri dolgotrajnem delovanju lahko močno segrejejo. Dosežejo lahko visoke temperature ki povzročijo opekline ali celo požar. Res je, da to načeloma ni težava, če jih pravilno postavimo v naši hiši ali stanovanju, vendar kljub temu predstavljajo določeno mero tveganja. To je še posebej opazno, če imamo doma otroke ali radovedne živali, ki se lahko z dotikom svetila poškodujejo.

LED vgradna svetila pa pri svojem delovanju oddajajo zelo malo količino toplote. To jih naredi zelo varna za postavitev tudi nižje na zidove pri tleh, na strop ali drugam, kjer do njih lahko dostopajo domače živali ali otroci.

LED svetila imajo dolgo življenjsko dobo

Velika prednost modernih vgradnih svetil LED je dolga življenjska doba. Brez težav delujejo tudi po več let, ne da bi bila potrebna zamenjave. Dolga življenjska doba jih naredi primerne, da jih namestimo na bolj težavna mesta v naši hiši, kot so nad vrata, v strop in drugam. Pomembno se je tudi zavedati, da LED svetila ne oddajajo škodljive infrardeče ali ultravijolične svetlobe, ki lahko poškoduje pohištvo ali druge elemente v našem domu. 

Priporočljivo je, da razmislimo o vgradnih svetilih, ki jim je moč nastavljati jakost svetlobe. Tako lahko hitro ustvarimo bolj sproščeno ali delovno okolje v našem domu, ko bomo to najbolj potrebovali.

Članki iz iste kategorije: