LED reflektorji ponujajo več, za manj

Več svetlobe z manj porabljene energije!
LED reflektorji so odlična izbira, če želimo zmanjšati električno porabo naših svetlobnih teles, saj porabijo za delovanje manj kot šestino energije navadnih žarnic. LED reflektorji bodo v prihodnosti povsem nadomestili navadno žarnico, kajti poleg manjše porabe električne energije, imajo tudi nekaj drugih lastnosti, ki se v praksi izkažejo kot tiste vrste prednosti, zaradi katerih je naložba vanje smiselna.led-reflektor

Naj bo ta izbira narejena že danes, kajti gre za pametno odločitev, ki vam bo dolgoročno privarčevala tudi veliko denarja. Konec koncev, žarnice vam gorijo skorajda povsod po stanovanju, v garaži, pred hišo, v poslovnih prostorih, skladiščih ter celo po kleteh in podstrešjih.

Svetlejše in močnejše

LED reflektorji nisi bili v uporabi dolgo časa saj so imeli ozek in fokusiran snop svetlobe, ki pa ni bil primeren za vsakodnevna opravila (branje knjige, pisanje domače naloge itd…), bili pa so tudi veliko dražji kot navadne sijalke. V zadnjih letih se je LED tehnologija izboljšala, hkrati pa je zaradi povečane proizvodnje padla tudi cena. Tako omenjena LED tehnologija ni več tako nedostopna oziroma obratno, postala je povsem dostopna za običajna gospodinjstva. Prvotne težava s svetlobno razporeditvijo LED reflektorjev so se odpravile oziroma močno izboljšale, hkrati pa jim je zelo narasla tudi življenjska doba. LED žarnice imajo tako približno 42x daljšo življenjsko dobo od navadnih žarnic in vam lahko na daljši rok prihranijo celo po več tisoč evrov stroškov, ki vam bodo v bodoče nastavli pri porabi električne energije.

Več svetlobe in še marsikajled-žarnica

LED reflektor lahko zmanjša porabo električne energije tudi do 10x v primerjavi z navadno žarnico. Prednost je tudi to, da je LED tehnologija neobčutljiva na frekventno ugašanje in prižiganje (On/Off Cycling). Se še spominjate svojih staršev, ki so vam kot otroku ves čas govorili “ne ves čas prižigat in ugašat luči, da se ne pokvari”. Seveda se! To sploh ni bilo tako dolgo nazaj. Dejansko prižiganje in ugašanje navadno žarnico utrudi, medtem ko na LED tehnologijo ne vpliva. Ledice so tudi neobčutljive na vlago, kar zna biti pomembno, če jih boste uporabljali v takšnih prostorih, kjer bi na navadnih žarnicah lahko naredili kratek stik – denimo v kleteh. Hkrati prizvede celo do 30x manj toplote kot tradicionalna žarnica. V zmerjenih 50.000+ urah je LED žarnico treba zamenjati samo enkrat samkrat, medtem ko boste morali navadno žarnico zamenjati v najboljšem primeru več kot štiridesetkrat (40x).

https://www.youtube.com/watch?v=FhjjxhEgCJs

Članki iz iste kategorije: