Lestenci so bili narejeni z namenom, da ustvarijo topel in domač občutek v vsakem domu

Osvetlimo svoj dom z lestencem

Moderni načini osvetljevanja domov so zelo minimalistični. Tako je večino stropnih svetil narejeni z učinkovitostjo v mislih. Veliko ljudi verjame, da lestenci niso več primerni za sodobne domove. Temu pa ni tako, saj luster doda ogromno vrednost prostoru v katerem se nahaja. Njegova bogata oblika doda vsakemu domu in hiši občutek lepote in prestiža. Obenem pa se tako v prostoru ustvari toplo in prijazno vzdušje. Tako je nakup lestenca odlična naložba, če želimo svetilo, ki je tudi samo po sebi del dekorja sobe.

Dodajmo sobi lepotno vrednost

Skoraj nobeno svetilo se po lepoti ne more primerjati z lestencem. Ta ja narejen tako, da izgleda čudovito v vsakem prostoru. Tudi če ga ugasnemo, bo s svojo obliko še vedno krasil prostor. Luster bo tako s svojo lepoto privabljal poglede obiskovalcev, saj bo postal glavna točka pozornosti v našem domu.

Klasični lestenci
Klasični lestenci

Tudi najbolj dolgočasno sobo lahko s stropnimi svetili popestrimo. Tako razbijemo dolgočasni izgled pohištva in belih sten z lustrom. To ni samo svetilo, ampak je lahko tudi del dekorja sobe. 

Izboljšajmo atmosfero

Malo znano dejstvo je, da toplina in moč svetlobe zelo vplivata na človeško počutje. Lestenci so bili narejeni z namenom, da ustvarijo topel in domač občutek v vsakem domu. Oblike kristalov, stekla in samih luči odbijajo in lomijo svetlobo tako, da se razprši po celi sobi v različnih vzorcih. Tako je to stropno svetilo, ki ne žari močno, ne moti oči, vendar vseeno nudi dovolj svetlobe.

Video: Kako kupiti lestenec – Navodila za nakup

Tudi za manjše sobe je luster dobra izbira. To pa zato, ker z njim prihranimo prostor, saj je obešen s stropa. S tem zagotovimo dovoljšno količino svetlobe, ne da bi morali preurejati strop z dodatno napeljavo kabla.

Vsestransko stropno svetilo

Lestenci so bili dolgo časa znani po tem, da niso vsestranski. S tem mislimo to, da so bili primerni samo za namestitev v določeno sobo. To pa je bilo zaradi njihovega izgleda. Starinski lustri niso bili primerni za uporabo v bolj modernih domovih. Srečo pa imamo dandanes na voljo različne oblike lustrov, ki jih lahko uporabimo skoraj kjerkoli. 

V ponudbi lustrov lahko zasledimo skoraj nešteto oblik, materialov izdelave ter velikosti. Na spletni strani www.volino.hr imamo na voljo ogromno število stropnih svetil za domača in delovna okolja.

Proizvajalci lestencev vključujejo v svoje dizajne moderne materiale. To pa omogoča različne izglede svetil, ki se raztezajo od elegantnih do minimalističnih. S tem se odpre veliko možnosti namestitve omenjenega stropnega svetila v katerokoli sobo v naši hiši. 

V vsakem primeru bomo s primernimi svetili izboljšali svoje počutje v sobi v kateri se nahajamo. Obenem pa bomo naredili odličen vtis na vse goste.

Članki iz iste kategorije: